Stokbrood!
Afgelopen week kreeg ik van een vriendin van mij een leuke tip! Zij had van het Gevulde speltbrood een lekker stokbrood gemaakt. Supergoed idee, gelijk uitgeprobeerd en wat was dat lekker! Leuk om te delen dus! Het is ook nog eens lekker makkelijk en zo klaar. Ideaal voor een luie zondag of vakantiedag!
Stokbrood!
Ingrediënten:
250 gram speltmeel, 220 milliliter karnemelk, 3 theelepels italiaanse kruiden, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepeltje Keltisch zout, 1 theelepel baksoda.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle ingrediënten tot een deeg. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Vorm het deeg tot een stokbrood. Als het deeg te plakkerig is doe dan wat olie aan je handen of bestrooi met wat extra meel, maar voeg geen meel toe aan je deeg, dan wordt je brood namelijk erg droog. Snijd de bovenkant eventueel iets in. Leg het stokbrood op de bakplaat en schuif in de oven. Bak in 30 minuten bruin en gaar. Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop tikt.
Erg lekker met een soep en zelfgemaakte kruidenboter!
Tip: Geen karnemelk in huis? Gebruik dan een paar eetlepels yoghurt met wat water!
Fijne dag,
Liefs, Williene