Brood bakken met zuurdesem!
Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de blog: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
Ik bakte mijn broden altijd met gist, maar wilde heel graag met zuurdesem gaan bakken. Nu kon ik het zelf ook uitvogelen, maar er waren zoveel verschillende meningen op het internet te vinden hoe je een zuurdesem kon maken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Eerst maar een workshop, en dan zien we wel weer verder.
Ik heb 'm gevolgd en het was geweldig. In een hele dag werd me uitgelegd hoe ik kon bakken met zuurdesem en we hebben het direct in de praktijk gebracht.
Voor jullie hier het recept hoe je met een zuurdesem begint: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/hoe-maak-je-zuurdesem.html
En dan het recept van het lekkerste brood wat je hiermee kunt bakken: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/zuurdesembrood-met-rozijnen-pecannoten.html
De foto hierboven is het eerste resultaat van de broden die ik thuis heb gebakken met zuurdesem. Inmiddels zijn daar al weer wat broden bijgekomen. Het is even wennen aan de werkwijze, maar het resultaat is erg lekker!
Ps: Op dit moment genieten we heerlijk van de vakantie! Ik heb een aantal blog-berichten vooruit gepland, dus dat gaat gewoon door. Ik zal echter niet of weinig in de gelegenheid zijn om reacties en mail te beantwoorden, dit hoop ik na 5 mei weer op te pakken!
Groetjes Miriam
Succes!
Ik heb inderdaad ook weleens speltbrood gebakken. Ik moet wel een beetje wennen aan de smaak en het compacte van het brood.
Succes met de laatste loodjes!
Groetjes, WIlliene
Had gisteren voor het eerst een speltbrood gebakken! Ik had een ierse soda bread gebakken, zonder gist en met karnemelk. Het had een hele specifieke smaak waar ik wel even aan moest wennen. Volgende keer ga ik een speltbrood met voordeeg maken, meer frans/italiaanse stijl. Ben benieuwd. :)
Jep, de tweede frummel is op komst :)
Fijn dat je je nog goed voelt, op je bekkenklachten na dan :-) Hopelijk wordt het niet al te warm zodat je het nog goed vol kan houden! Succes met je laatste loodjes! Spannend hoor, het is je tweede toch?
Groetjes, Williene
Ja voel me wel goed hoor :) Ben wel wat minder mobiel ivm bekkenklachten, maar alles blijft goed onder controle door o.a. bekkentherapie en een zwangerfit programma dat ik volg :) En door al het gezonde eten waar we de afgelopen maanden op zijn overgestapt (e-nummer vrij en biologisch) voel ik me eigenlijk beter dan voorheen :) Dus ik ga fit en gezond de bevalling in. ;)
Groetjes, Williene