22-06-2020

Tjap Tjoi Kruidenmix #zonder pakjes en zakjes!

8 jaar geleden plaatste ik dit recept voor Tjap Tjoy op de website. Nu ik bezig ben om veel gerechten na te maken volgens de bekende gele pakjes in de supermarkt, heb ik deze ook weer eens gemaakt volgens de ingredienten op het pakje. Voor degene die fan waren van dit pakje, ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me gerust weten via de reacties of via social media! 

Fijne dag! 

 

Tjap Tjoi - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram (kastanje)champignons, 100 gram peulen, 1 rode paprika, 125 gram taugé, 200 gram fijngesneden spitskool

Voor de saus: 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 200 milliliter kippenbouillon, Keltisch zout, optioneel bindmiddel zoals arrow root of maizena. 

Bereiding:

Maak de peultjes schoon en kook deze in 5 minuten beetgaar.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes.

Verhit wat olie of boter in een ruime pan en roerbak hierin de groenten zo’n 2 minuten. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en breng het geheel aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Als je de saus wat wilt binden kun je daarvoor een bindmiddel gebruiken. Los hiervan een eetlepel op in een klein beetje koud water. Meng hiervan een papje en voeg dit toe aan het gerecht wat je wilt binden. Laat nog even doorkoken tot de saus is gebonden. 

Serveer het groentegerecht met bijvoorbeeld cashewnoten en zilvervliesrijst.

Tip: voeg eventueel blokjes kipfilet toe aan het gerecht.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
253