Makreelsalade!
Tijd om weer eens met een lekker recept te komen! Van een vriendin kreeg ik dit heerlijke recept. Het viel bij hen goed in de smaak, nou, ik kan je vertellen, bij ons ook!
Lekker fris! Nu zijn wij sowieso al dol op gerookte makreel, heerlijk op een stokbroodje of toastje, maar zo is hij ook echt aan te bevelen!
Makreelsalade
Ingrediƫnten:
100 gram gerookte makreel in stukjes, 4 augurken, 1 kleine stengel bleekselderij, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1,5 eetlepel (Griekse)yoghurt of kwark, 1 theelepel mayonaise, peper, zout, kurkuma, 2 eetlepels vers sinaasappelsap, veldsla, cranberry's.
Snijd de augurken en de bleekselderij heel fijn. Meng met de peterselie door de schoongemaakte, in stukjes gesneden makreel. Roer voor de dressing de yoghurt, mayonaise en sinaasappelsap door elkaar en maak op smaak met zout, peper en flink wat kurkuma.
Meng dit door de salade. Serveer de salade met wat veldsla en bestrooi met wat cranberry's.
Lekker op brood of toast!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Vanmiddag deze salade gemaakt... Wat is dit lekker!!! Voor ons i.i.g. een blijvertje. Dank-je-wel voor het delen.
Groetjes,
Sofieke
Succes!
Groetjes,
Desiree
Succes!