Rendang Boemboe #zonder pakjes en pakjes!
Het laatste recept in de reeks van Boemboe recepten. Benieuwd naar de andere recepten voor boemboes? Kijk dan eens hier. Eet Smakelijck!
Rendang Boemboe - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:
300 gram rundvlees, 1 ui, 1 teen knoflook, 150-250 milliliter runderbouillon
Kruidenmix: 1 theelepel sambal, 1 theelepel koriander, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel laos, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel tomatenpuree, ½ theelepel citroengraspoeder, Keltisch zout en peper, optioneel palm- of kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Let op wat voor vlees je gebruikt, je kunt hiervoor stoofvlees gebruiken, laat het dan een uur stoven. Dan gebruik je ook meer vocht. Gebruik je rundvlees wat je maar kort hoeft te braden, gebruik dan wat minder bouillon en dik de saus in met maïzena of arrowroot.
Snipper de ui en de knoflook. Fruit deze in wat boter of olie glazig. Voeg het vlees toe met de kruidenmix. Roerbak dit een minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat even doorgaren. Zie bovenstaande tips voor het vlees.
Serveer de rendang met groenten en zilvervliesrijst of naanbrood.
Eet je vegetarisch? Maak het dan klaar met Jackfruit.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene