Quinoa-vega-burgers!
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog gemaakt met knolselderij. Nu is dat niet heel goed meer verkrijgbaar, maar je kunt de burger ook heel goed maken met wortel, bloemkool of een andere stevige groenten. Varieer er dus lekker mee naar eigen smaak zodat je iedere keer een ander soort vega-burger op tafel kunt zetten! Oh en trouwens, aangezien Teus' z'n recepten altijd goed in de smaak vallen, dit is er weer één van zijn hand ;-)
Quinoa vega-burgers!
Ingrediënten:
100 gram quinoa, 200 gram knolselderij, 2 eieren, 100 gram feta, 40 gram havermout, olijfolie, zout, peper, kerriepoeder en peterselie
Bereiding:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knolselderij (of een andere stevige groente) in blokjes en maal redelijk fijn in de keukenmachine. Voeg nu ook de verse peterselie toe en brokkel de feta erbij. Nog even doormalen in de keukenmachine tot een fijne korrelige massa.
Schep de quinoa en het knolselderij-mengsel in een grote kom, voeg de eieren en de havermout toe, het zout, de peper en een flinke snuf kerrie en schep goed door elkaar tot een soort beslag.
Neem een grote snijplank of een vel bakpapier en maak met behulp van een kookring mooie ronde koekjes/mini-burgertjes. Verhit in de pan ruim olijfolie en schep met een spatel voorzichtig de koekjes in de pan. Om en om lekker bruin bakken!
Heerlijk met knoflooksaus of aioli!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene