Huzarensalade en Rundvleessalade #Zonder pakjes en zakjes
Met het bbq-seizoen voor de deur kan een huzarensalade bijna niet ontbreken. Dit is echt een heerlijk recept om het zelf te maken, en helemaal op smaak te brengen zoals jij hem het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld met extra mayonaise of crème fraîche, extra augurkensap, zout en/of peper, etc. Koken is proeven en op smaak brengen, een recept is een richtlijn. Je kunt het zelf aanpassen of lekker varieren. Eet Smakelijck!
Huzarensalade - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten:
750 gram kruimige aardappels, 100 gram augurk, 200 gram doperwten (uit pot), 200 gram wortel, 2 theelepels uienpoeder of 1 gesnipperde ui, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 3 theelepels (grove) mosterd, 2 theelepels peterselie, 50 gram rundvlees, 125 gram crème fraîche, 6 eetlepels mayonaise, 4-6 eetlepels augurkennat, optioneel 1 appel, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en wortel en kook ze gaar. Kook de rundvlees in wat bouillon gaar. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de augurken in fijne blokjes. Snijd de gekookte wortel in fijne blokjes en prak de aardappelen grof met een vork. Snijd het gare rundvlees in fijne blokjes. Voeg alle ingrediënten toe aan de salade en meng zeer goed door elkaar. Proef regelmatig en breng eventueel verder op smaak met zout, mayonaise of augurkennat. Zet de salade in de koeling om de smaken goed in te laten trekken.
Rundvleessalade
500 gram huzarensalade (zie bovenstaand recept), 200 gram rundvlees, runderbouillon
Bereiding:
Maak de huzarensalade volgens het recept. Gebruik in plaats van 50 gram rundvlees 200 gram rundvlees of meer naar smaak. Snijd of pluk de rundvlees in fijne reepjes en meng deze door de huzarensalade. Bewaar de salade tot serveren in de koeling.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene