Provencaalse kruidenboter #zonder pakjes en zakjes!
Al een aantal jaar geleden publiceerde ik alle dipsauzen á la Duyvis. Hier wordt heel veel gebruik van gemaakt, aangezien heel veel van deze zakjes inmiddels uit het assortiment zijn verdwenen. Nu is blijkbaar ook de kruidenboter uit het assortiment gehaald, dus bij deze een homemade versie.
Provencaalse kruidenboter - zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten:
200 gram roomboter, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel dille, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder (of gebruik een halve teen verse knoflook), flinke snuf gedroogde foelie, flinke snuf korianderpoeder, flinke snuf gemberpoeder, flinke snuf kardemompoeder, Keltisch zout naar smaak
Bereiding:
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Klop in een mixer de roomboter 10 minuten zeer luchtig en romig. Voeg de kruiden, specerijen en het zout toe en meng goed door. Serveer de boter bij stokbrood of iets anders naar keuze.
Geniet ervan!
Liefs, Williene