Knolselderpuree met pastinaak #Kerst2019
Nog een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen voor naast de Coq au vin en de preirolletjes die ik al eerder deze week plaatste. Deze puree zit bomvol groente en zo eet je tijdens je kerstdiner (of elk ander willekeurig diner) toch nog gezond. Je kunt dit hele menu heel gemakkelijk voorbereiden zodat je het op het moment zelf enkel nog hoeft te verwarmen.
Knolselderpuree met pastinaak
Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:
1 knolselderij, 2 pastinaken, 125 milliliter crème fraîche, Keltisch zout en peper, 2 theelepels grove mosterd, ½ theelepel nootmuskaat, klontje roomboter
Bereiding:
Schil de knolselderij en de pastinaken. Snijd ze in gelijke blokjes.
Kook de knolselderij en pastinaak in een ruime pan met water gaar. Giet af. Stamp de groenten fijn tot een puree. Gebruik hier eventueel een staafmixer voor. Voeg een klontje roomboter, de crème fraîche, nootmuskaat en mosterd toe. Schep het om tot een romige, gladde puree. Maak op smaak met zout en peper en serveer.
Voorbereiding: De puree kun je van te voren maken en invriezen. Laat ontdooien en maak de puree op laag vuur warm. Blijf het wel omscheppen en voeg eventueel wat melk toe als de puree te droog wordt.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene