Wraps!
In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps eten dan koop ik ze in de natuurwinkel. Nu had ik een tijdje terug een recept opgeschreven hoe ik ze ook zelf kon maken. Ik was hier nog niet aan toegekomen totdat een lezer mij vroeg waar ik ze kocht of dat ik ze zelf maakte.
MamaMuis gaf ook haar recept, wat er erg makkelijk uitzag en met minder ingredienten als mijn recept. En waarom zou je meer ingredienten gebruiken als het ook met minder kan? Deze reacties kun je lezen onder mijn blog 'Tonijnsalade'.
Zaterdag ben ik aan de slag gegaan. Het deeg is erg makkelijk te maken, het uitrollen is wat lastiger, maar dan ben ik te perfectionistisch omdat ik ze net zo mooi rond wil als dat ik ze in de winkel koop, en dan maak je het jezelf te moeilijk. Het werden dus wraps in alle vormen die je maar kent, maar ze waren erg lekker. Zeker het proberen waard dus, en absoluut een flinke kostenbesparing!
Wraps (volgens het recept van besparingsdeskundige Marieke Henselmans)
Ingredienten:
500 gram bloem, 100 ml gesmolten kokosolie, 300 ml warm water, theelepel zout (ik gebruik wel iets minder zout)
Bereiding:
Doe de bloem met het zout in een kom, giet de olie in een kuiltje en meng beetje bij beetje het water erdoor tot je een glad en elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes. Rol met een deegroller (op een met bloem bestrooid aanrecht) de balletjes uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
Bak ze één minuut aan elke kant in een droge koekenpan. Deze wraps kosten 2,3 cent per stuk (de duurste kant-en-klaarwraps kosten 38 cent per stuk).
Deze hoeveelheid is dus voor 16 wraps. Ik had de helft van het recept gebruikt en had 8 wraps.
Tips:
*Wil je liever geen witte bloem gebruiken, dan kun je dat ook vervangen door volkorenmeel.
*De wraps zijn prima in te vriezen, verpak ze dan wel goed in plastic en warm ze op in de oven.
Vul ze met wat je lekker vind. Zoals mijn recept hier op mijn blog met chili con carne, of zoals zaterdag met zelfgemaakte bieslookroomkaas (ook hier te vinden), zalm, tomaatjes, avocado en alfalfa.
Bedankt voor het delen van je recept, MamaMuis!
En moet je andere dingen nog aanpassen?
Wil dit maken voor zaterdag......mmmmm lijkt me lekker!
Groetjes,
Corien.
Ik had gisteren trouwens per ongeluk ook speltmeel i.p.v. speltbloem gepakt. Als bovenstaande geen oorzaak is van het plakkerige deeg ga ik het nog één keer wagen met dit recept, want tenslotte is 3 maal scheepsrecht.
Hopelijk lukt het de volgende keer wel, als je nog moed kunt vinden om ze te maken natuurlijk ;-)
Groetjes, Williene
men neme:
250gr mager biologisch rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 blikje biologische tomatenblokjes
klein beetje biologische tomatenketchup
verse peterselie & bascilicum
rul het gehakt
ui + knoflook toevoegen en zacht laten fruiten
prei en bleekselderij erbij, ook laten fruiten op zacht vuurtje
tomatenblokjes bijvoegen
even laten pruttelen
(evt klein scheutje wijn als je die toevallig nog open hebt staan:)
verse kruiden eroverheen snipperen
afmaken met peter/zout naar smaak en evt. italtiaanse kruiden als oregano
In de tussentijd de pasta gaar koken en klaar ben je!
20 min....maximaal!
Groetjes, Mariëlle
Het ligt er aan wat je maakt, maar als je dit soort dingen zelf gaat maken dan kost het inderdaad wat meer tijd. En als je gewend bent om echt voor alles een potje of zakje te gebruiken dan zul je nu echt wel wat meer tijd kwijt zijn. Maar net wat je zegt, het eten smaakt puurder en het is inderdaad genieten! Succes ermee.
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
O.k de wraps zijn klaar, het is echt spelen hoor, het deeg werd mooi, de vormen zijn een beetje ondefineerbaar geworden, maar het zal er vast niet minder om smaken:-)
Een deegrol had ik niet, dus dat werd een lege bierfles, ging ook prima, maar zal toch eens een deegroller kopen, het kan wel eens gemakkelijk zijn zo'n ding.
Al met al zijn wij enthousiast, en gaan zo de wraps vullen en de rest in de diepvries doen.
Dus alweer bedankt, Groetjes Gerdien
Goed idee! Dat recept moet nog wel ergens bij de reacties staan, ik weet alleen niet meer goed waar, dan zou ik even moeten zoeken! Ideaal zo'n voorraad! Eet smakelijk :-)
Groetjes, Williene
Groetjes, Mieke
Best een gepriegel he, dat uitrollen? Vond ik ook. Of het precies 20 cm heb ik niet nagemeten, ik was allang blij dat ze uitgerold waren :-)
Ik heb ze heel dun uitgerold, in de pan bolden ze namelijk wat op.
Hopelijk is de smaak wel goed!
Groetjes Williene
Ik heb ook een gedeelte geprobeerd met maismeel, maar dat is zo zacht, het viel bij mij uit elkaar. De volgende keer zou ik ook een gedeelte bloem erbij doen. Half/half bijv.
Spekblokjes verkopen ze bij de natuurwinkel. Bij mijn weten zijn die helemaal e-nummervrij.
Succes!
Ik schrok er destijds ook van dat in zoiets 'simpels' zoveel E-nummers zaten!
Succes met het uitproberen!
Ik ga dit zeker binnenkort proberen!
Overigens een mooie site.