Kip in Romige Mosterdsaus
Kip in Romige Mosterdsaus
Ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets, 250 gram kastanjechampignons, 1 ui, 2 tenen knoflook, 50 milliliter witte wijn*, 250 milliliter biologische slagroom (of gebruik haverroom), 200 milliliter kippenbouillon, 1 eetlepel grove mosterd (Ton's), ½ theelepel gedroogde tijm, (Keltisch) zout en peper, 1 theelepel maïzena of een ander bindmiddel, roomboter om in te braden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Smelt wat roomboter in een pan en bak hierin de kipfilets rondom aan. Doe de kipfilets in een ovenschaal en bak deze in 20-25 minuten gaar in de oven.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook en snijd de champignons in plakjes of kwarten. Bak de ui en knoflook aan in de pan waarin de kipfilets zijn gebakken. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Blus af met de wijn. Voeg de mosterd en de tijm toe en maak op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon toe en laat het geheel wat inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op laag vuur aan de kook. Maak de maïzena aan met een klein beetje koud water en voeg dit toe. Laat nog een minuut doorkoken tot de saus gaat binden en haal de saus van het vuur. Doe de saus in een schaal, leg de kipfilets in de saus en serveer.
Eet Smakelijck!
*Gebruik je liever geen wijn? Vervang het dan door bouillon.
Liefs, Williene