Kaasstengels
Kaasstengels
Ingredienten voor 8 stengels:
8 plakjes roomboter bladerdeeg (natuurwinkel of zelfgemaakt), 200 gram geraspte (rauwmelkse) kaas, 1 ei, kruiden naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts het ei in een kommetje.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot een vierkant. Druk de randen stevig aan. Doe dit ook met de andere 4 plakjes.
Bestrooi één vierkant bladerdeeg met 2/3 van de geraspte kaas. Leg het andere stuk bladerdeeg er bovenop en bestrijk deze met het ei. Bestrooi de bovenkant nogmaals met de overgebleven kaas en eventueel met kruiden naar keuze.
Snijd met behulp van een pizzasnijder dunne repen van het deeg. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en twist de reepjes tot een kaasstengel.
Bak de stengels 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene