Amsterdamse Uitjes!
Bij boerenkoolstamppot, bij een blokje oude kaas, bij nasi, amsterdamse uitjes mogen hier eigenlijk niet bij ontbreken. Wat mij betreft dan. Ik vind een zuur bijgerecht een maaltijd vaak af maken. In een heel aantal landen mogen ingemaakte, zure groenten bij een maaltijd echt niet ontbreken. Je kunt met dit recept ook andere groenten inmaken. Je kunt hiervoor ook het recept checken voor ingemaakte komkommer of courgette.
Amsterdamse uitjes
Ingrediënten:
500-1000 gram kleine uitjes (of gebruik partjes rode ui of sjalot), 750 milliliter natuurazijn, 250 milliliter water, 1 eetlepel mosterdzaad, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel peperkorrels, 1 laurierblaadje, zoet naar smaak (Ongeveer 1-2 eetlepels ahornsiroop, yakon, honing, o.i.d.), Keltisch zout naar smaak (ongeveer 1 theelepel), Optioneel naar smaak: een paar kruidnagels, gedroogde chilivlokken
Bereiding:
Maak de uitjes schoon. Doe deze in een ruime pan en voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 15 minuten koken op laag vuur. Verdeel over brandschone potten en sluit goed af. Laat de uitjes 3 weken staan in de koeling. Na 3 weken zijn de smaken goed ingetrokken en kun je de uitjes eten.
Geniet ervan!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!