Viscuisine Bretagne #Zonder pakjes en zakjes
Voor mijn 'puur koken - zonder pakjes' recepten ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten die ik na kan maken. Deze keer heb ik eens gekeken wat er allemaal voor kant-en-klaars in het vriesvak te vinden is. En daar besloot ik om deze viscuisine eens na te maken. Erg lekker, en kies voor een goede vis, dat komt de smaak zeker ten goede!
Viscuisine Bretagne - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:
1 stuk kabeljauw van 500 gram of 4 stukjes kabeljauw (of een andere witvis naar keuze), 1 ui, 1 teen knoflook, paar takjes verse peterselie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel yoghurt (kwark of crème fraiche kan ook), 6 eetlepels (glutenvrij*) broodkruim of paneermeel, rasp van 1 biologische citroen, Keltisch zout en peper naar smaak, boter of olie naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Smelt wat boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Snijd de peterselie fijn en voeg dit even toe bij de ui. Doe dit in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten (behalve de vis) toe en schep dit goed door elkaar. Leg de vis in een ovenschaal en schep het mengsel op de vis en druk dit goed aan. Laat de vis, afhankelijk van de dikte van de vis, zo’n 20-30 minuten garen in de oven.
Serveer de viscuisine bij groenten naar keuze.
Eet je glutenvrij? Maal dan glutenvrije crackers fijn tot paneermeel.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene