17-09-2021

Selleriesalade #Zonder pakjes en zakjes!

Een lekkere salade op een toastje of broodje voor het weekend, inmiddels heb ik ze bijna allemaal nagemaakt van de bekende bakjes en je vindt er al heel veel op de website. Eet je zuivelvrij? Vervang de yoghurt dan door plantaardige yoghurt, of gebruik alleen mayonaise. Fijn weekend! 

Selleriesalade - Zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor ongeveer 250 gram:

150 gram knolselderij, 1 eetlepel appelazijn, 2-3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt of crème fraîche, Keltisch zout naar smaak, optioneel 1 dunne plak verse ananas

Bereiding:

Schaaf de knolselderij in hele fijne juliennereepjes. Kook ze in wat water met de appelazijn beetgaar. Giet af en laat volledig afkoelen. Meng met de overige ingrediënten. Voeg eventueel fijngesneden ananas toe voor een frisse smaak. Bewaar de salade tot serveren in de koeling.

Tip: Je kunt ook half knolselderij en half wortel reepjes gebruiken voor deze salade. Wil je de salade wat zoeter van smaak maken, dan kun je een klein beetje imkerhoning toevoegen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Anke-Thea
    Anke-Thea zondag 13 feb 2022 om 13:20
    Makkelijk en snel recept. Het advies om kort te koken is subliem, de sliertjes zijn dan knapperig maar het harde is eraf. Een schepje mosterd maakt het af.
    • Smakelijck maandag 14 feb 2022 om 10:52
      Fijn om te lezen, Anke-Thea!
Laat een bericht achter!
279