Lasagne #zonder pakjes en zakjes!
Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral omdat het ontzettend gemakkelijk is om van te voren klaar te maken en het zo de oven in te schuiven. En als je op zoek bent naar een recept waarbij je de pakjes kant en klare lasagnesaus écht niet mist, dan zou ik niet langer verder zoeken. Absoluut een aanrader, zó lekker.
Geniet ervan!
Italiaanse Lasagne Bolognese - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 4 personen:
400 gram rundergehakt, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 courgette, 4 winterwortels, 125 gram kastanjechampignons, 2 paprika's, 700 milliliter tomaten passata (fles AH), 2 eetlepels tomatentapenade/pesto/tomatenpuree (net wat je in huis hebt), 1 bouillonblokje (Rapunzel zonder gist), flinke scheut rode wijn (eventueel te vervangen door balsamicoazijn), 2 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper, volkoren of glutenvrije lasagnebladen, 150 gram cherrytomaatjes, 1 á 2 bollen mozzarella, 150 gram geraspte kaas, roomboter/ghee/kokosolie
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Snijd de winterwortel, courgette en paprika's in fijne blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg alle gesneden groenten toe en roerbak even mee. Rul het gehakt door de groenten en blus af met een flinke scheut rode wijn. Voeg het bouillonblokje,de Italiaanse kruiden, de passata en tomatentapenade toe en maak op smaak met zout en peper. Proef tot je de gewenste smaak hebt. Laat de saus een minuut of 10 op laag vuur wat inkoken tot een lekkere, stevige saus.
Neem een ovenschaal en verdeel een dunne laag saus over de bodem. Dek af met lasagnebladen. Verdeel opnieuw een laagje saus over de bladen. Herhaal dit tot je 3 lagen lasagnebladen hebt in je ovenschotel. Dek af met een laag van de groentesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de mozzarella. Strooi het geheel nu af met de geraspte kaas.
Schuif de lasagne in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak de lasagne in 30-40 minuten mooi bruin en gaar. Heerlijk met een frisse salade.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene