06-09-2021

Italiaanse groenteschotel #Zonder pakjes en zakjes!

Dit is echt een héérlijke en snelle maaltijd boordevol groenten. Ik hou er van om bij dit soort gerechten een salade te serveren, heel simpel gewoon sla, met wat tomaat en geitenkaas en noten bijvoorbeeld met een lekkere balsamico-dressing. Fijne dag! 

Italiaanse groenteschotel - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 2-3 personen:

400 gram tomatenblokjes (evt. uit blik), 3 winterwortels, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 stengels bleekselderij, 1 courgette, 75 gram (semi)zongedroogde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel peterselie, snuf chilipeper, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel cherrytomaatjes

Bereiding:

Snijd de wortel en courgette in blokjes en de bleekselderij in reepjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Smelt in een ruime pan wat boter of olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de wortel, courgette en bleekselderij toe en bak dit een paar minuten mee op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, balsamicoazijn, kruiden en specerijen toe en bak dit een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten toe, eventueel met een scheutje water. Laat een paar minuten inkoken en maak op smaak met zout en peper. Voeg eventueel gehalveerde cherrytomaatjes toe aan het gerecht als je dit lekker vindt.

Serveer de Italiaanse groenteschotel met een salade, (glutenvrije) pasta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Liever met vlees of peulvruchten? Voeg geruld gehakt of gare linzen toe aan het gerecht. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279