24-06-2020

Kipfilet Romana Trattoria #Zonder pakjes en zakjes!

Komende dagen wordt het warm! Bovendien zijn het de laatste weken voor de zomervakantie en dan is er altijd genoeg te doen en te regelen. Daarom vandaag deze makkelijke én hele snelle maaltijd. 

 

Kipfilet Romana – Trattoria – Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram cherrytomaten, 250 milliliter (biologische) slagroom, 100 gram ijsbergsla of een andere sla naar keuze, (glutenvrije) pasta naar keuze

Voor de saus: 2 theelepels Funghi Trifolata (supermarkt, Jonnie Boer), 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepel Italiaanse kruiden, 1,5 theelepel paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel een scheutje witte wijn

Voor de dressing: 1 theelepel peterselie, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, kneepje citroensap

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook in blokjes. Snijd de champignons in parten, halveer de cherrytomaten en snij de kipfilet in reepjes. Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de reepjes kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten voor de saus toe samen met de room en de cherrytomaten en laat het geheel 2 à 3 min. zachtjes inkoken.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng met de sla. Serveer de pasta met de saus en de sla.

Tips:

Eet je zuivelvrij? Gebruik dan haver crème fraîche in plaats van de slagroom of gebruik haverroom.

Meer groente? Vul de salade aan met extra groenten zoals geraspte wortel, tomaten, komkommer en andere rauwkost. Je kunt ook wat broccoliroosjes of sperziebonen toevoegen aan het gerecht. Kook deze een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

  • Marion
    Marion woensdag 24 jun 2020 om 17:47
    Dit was echt een gemakkelijk en een super lekkere pasta! Heerlijk
    • Smakelijck woensdag 24 jun 2020 om 20:19
      Fijn om te lezen!
    • Neline
      Neline vrijdag 26 jun 2020 om 13:13
      Is er een vervanging mogelijk voor de Funghi trifolata kruiden?
      • Smakelijck vrijdag 26 jun 2020 om 21:43
        Gedroogde paddestoelen, wat tomatenpuree o.i.d.
    • Dinie Verhoef
      Dinie Verhoef vrijdag 26 jun 2020 om 18:35
      Wij vonden het lekker maar ook pittig. Als de kleinkinderen mee zouden eten zou het te pittig zijn. Ik vraag me af welk kruid zo pittig is.
      • Smakelijck vrijdag 26 jun 2020 om 21:42
        Perongeluk een ander soort kruiden gebruikt?
    • Judith
      Judith woensdag 08 jul 2020 om 10:46
      Heerlijk Williene! Ook de kids vonden het voor herhaling vatbaar. Aleen de dressing voor de salade vond ik iets flauw; maar met paar druppel balsamico is dat snel opgelost;)
    • Judith
      Judith woensdag 08 jul 2020 om 10:46
      Heerlijk Williene! Ook de kids vonden het voor herhaling vatbaar. Aleen de dressing voor de salade vond ik iets flauw; maar met paar druppel balsamico is dat snel opgelost;)
      • Smakelijck woensdag 08 jul 2020 om 11:45
        Dat is fijn om te lezen. En inderdaad, hoeveelheden kun je gemakkelijk aanpassen naar eigen smaak :-)
    • Judith
      Judith dinsdag 21 jul 2020 om 23:15
      Wat een fantastisch recept. Echt heerlijk. Ook de kinderen vonden het lekker. Bedankt voor het delen.
      • Smakelijck donderdag 23 jul 2020 om 12:23
        Fijn! Dankjewel voor je reactie!
    • Annemarie
      Annemarie woensdag 28 apr 2021 om 14:40
      Wat een heerlijk recept. Ik maak het regelmatig want het is het lievelingseten van onze dochter.
      • Smakelijck woensdag 28 apr 2021 om 20:41
        Wat leuk om te lezen, dankjewel!
    • Reina
      Reina dinsdag 18 mei 2021 om 10:52
      Klinkt als een heerlijk recept. Gebruik jij voor de afmetingen in jouw recepten maatlepels? Dus bv een echte maattheelepel of gewoon een normale theelepel? En dan afgestreken of met een bergje erop haha?
      • Smakelijck woensdag 19 mei 2021 om 08:50
        Ik gebruik gewoon theelepels of eetlepels, geen specifieke maatlepels. En het is een richtlijn. bij mij zit er altijd een berg op. Dus niet afgestreken. Wil je het kruidiger, dan kun je gerust meer gebruiken :-)
    • T Scheel
      T Scheel donderdag 20 mei 2021 om 13:22
      Lijkt me heerlijk die ga ik snel eens maken!
      • Smakelijck donderdag 20 mei 2021 om 14:34
        Leuk! Veel succes!
Laat een bericht achter!
279