Bami Speciaal #zonder pakjes en zakjes!
Het tweede recept in de reeks 'zonder pakjes en zakjes'. Dit keer Bami Speciaal. Nu zag ik dat er verschillende varianten bestonden van Bami Speciaal, van verschillende bekende merknamen, en allemaal waren ze toch weer anders. Ik heb de variant nagemaakt van de welbekende wereldgerechten. Ik ben heel erg benieuwd of het qua smaak een beetje in de buurt komt, wij vonden het in ieder geval ontzettend Smakelijck!
Bami Speciaal - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 4 personen:
Mienestjes of glutenvrije noodles, 200 gram kipfilet in reepjes, 1 gesnipperde ui, 1 rode paprika in reepjes, 1 paksoi in fijne plakjes, 1 prei in halve ringetjes, 150 gram geraspte wortel, 150 gram taugé, 3 eieren, Keltisch zout en peper, gezouten pinda's
Voor de kipmarinade: 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels tamari of sojasaus, 1 teen knoflook, flinke snuf gemberpoeder, snufje komijnpoeder, snufje kaneel, 2 eetlepels sesamolie, klein beetje peper en zout
Voor de groente-kruidenmix: 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 teen knoflook, 2 eetlepels tamari of sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, snufje kaneel, snufje kruidnagelpoeder, snufje gemalen anijs, eventueel 1 eetlepel biologische honing
Voor de zoet-zure komkommer: 1/2 komkommer, 2 eetlepels water, 1 eetlepel (appel)azijn, snuf knoflookpoeder, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook of peterselie, snufje peper
Bereiding:
Meng alle ingredienten voor de kipmarinade door elkaar. Voeg de reepjes kipfilet toe en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.
Kook ondertussen de mienestjes of noodles gaar, afwisselend per persoon ga je uit van 50-75 gram per persoon. Giet de mienestjes of noodles af en spoel af met koud water. Zet aan de kant.
Snijd de komkommer voor de komkommer in zoet-zuur in fijne plakjes of in reepjes. Meng de rest van de ingredienten door elkaar en schep de komkommer er door heen. Zet tot serveren in de koeling.
Kluts de eieren en breng op smaak met wat zout en peper. Verhit een koekenpan en smelt wat boter in de pan. Voeg de helft van het geklutste ei toe en bak een hele dunne omelet. Schuif de omelet op een bord als de bovenkant mooi droog is gebakken. Bak direct een tweede omelet er achteraan. Laat de omeletten afkoelen. Rol de omeletten daarna op en snijd in dunne reepjes.
Bak in dezelfde pan de kip in de marinade bruin en gaar. Voeg een flinke scheut water toe aan de kip zodat het een soort saus wordt. Als de kip gaar is, draai het vuur laag en zet aan de kant.
Meng de ingredienten voor de groente-kruidenmix. Verhit 1 lepel sesamolie in een ruime pan. Fruit de ui samen met de prei en de paprika-reepjes. Voeg de wortel en paksoi toe en roerbak minimaal 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de taugé toe. Meng de groenten met de groente-kruidenmix. Voeg de kipreepjes, de gekookte mie en de reepjes omelet toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm goed door.
Serveer de bami speciaal met de zoet-zure komkommer en wat gehakte pinda's.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene