Indiase Chappati - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes!
Indiase Chappati - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 450 gram sperziebonen, 100 gram ijsbergsla, 125 milliliter crème fraîche, 6 chappati’s, volkoren wraps of Libanees platbrood
Indiase Kruidenmarinade: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel curry madras of kerriepoeder, snuf cayennepeper, ½ theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper
Tandoorisaus: 1 theelepel imkerhoning, 1 theelepel tomatenpuree, 1 ½ theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel uienpoeder, ½ theelepel gemberpoeder
Indiase dressing: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel uienpoeder, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel bieslook, kneepje citroensap, zout en peper, snufje komijn, snufje kurkuma
BereidIng;
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de Indiase kruidenmarinade met 3 eetlepels olie en laat de kipfiletreepjes hier 10 minuten in marineren. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar. Meng de crème fraîche met de ingrediënten voor de Tandoorisaus. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Roerbak de kipfilet gaar in een koekenpan in boter of olie. Voeg de gekookte sperziebonen hieraan toe en roerbak dit nog 5 minuten.
Warm de chappati's op in een voorverwarmde oven. Of maak ze zelf volgens onderstaand recept. Meng de Indiase dressing met 2 eetlepels olijfolie en de ijsbergsla. Verdeel wat Tandoorisaus over de warme chappati's en vul deze met het kipmengsel. Serveer met de ijsbergsla.
Tips:
Eet je glutenvrij? Kies van voor bijv. glutenvrije wraps van Terrasana.
Zuivelvrij? Gebruik plantaardige yoghurt voor de saus.
Zelf chappiti’s maken?
Ingredienten voor 6-8 stuks:
400 gram meel, 1 theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie, warm water
Meng de ingrediënten in een schaal en voeg zoveel water toe tot je een mooi deeg krijgt. Dit zijn enkele lepels. Kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten.
Draai balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetjes. Rol deze balletjes plat tot een wrap. Als het plakt, strooi dan wat meel op je aanrechtblad. Rol uit tot een dunne wrap.
Verwarm een koekenpan (liefst een stalen pan) totdat deze heet is. Bak de chappati’s in de pan zonder boter of olie. Als er belletjes vormen wacht dan nog even en draai de chappati’s om en bak de andere kant.
Leg de chappati’s na het bakken op een rooster om af te koelen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene