Groene curry - Boemboe #Zonder pakjes en zakjes
Groene curry - Boemboe Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 400 gram sperziebonen, 125 gram taugé, optioneel ½ chilipeper, 300 milliliter kokosmelk, 200 gram zilvervliesrijst voor erbij
Kruidenmix: ½ -1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel citroengraspoeder, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker
Bereiding:
Maak de bonen schoon en kook de bonen in 5 minuten beetgaar. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook en als je deze wilt gebruiken, de chilipeper. Snijd de kip in blokjes. Verhit wat boter of olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe samen met de kruidenmix en laat even meebakken. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Schep de bonen en de taugé door de saus en verwarm nog even goed door. Serveer de curry met de rijst.
Lekker met cashewnoten of gehakte pinda’s en een frisse salade. Je kunt ook denken aan het toevoegen van extra groenten. Bijvoorbeeld een rode paprika of wat champignons.
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door in parten gesneden kastanjechampigons of blokjes tempeh of tofu.
Eet Smakelijck,
Liefs, Williene