Chicken Tonight: Kerrie #zonder pakjes en zakjes!
Het recept voor deze Chicken Tonight staat al 7 jaar op de website. Wat gaat de tijd snel! Ik heb het recept afgelopen week nogmaals gemaakt en nog even kritisch gekeken, en heb het hier en daar wat aangepast. Ook heb ik er een foto van gemaakt, zodat je kunt zien hoe het er ongeveer uit komt te zien. Daarom plaats ik hem vandaag opnieuw op de homepagina :-)
De volgende tekst komt uit de blog van 2012:
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant wilde uitproberen! Bij deze het recept. Het lastige is voor mij dat ik de smaak niet ken van de Chicken Tonight. Dus ik probeer het wel na te maken, maar of de smaak in de buurt komt, dat durf ik alleen maar te hopen. Het was in ieder geval erg lekker, dus of het er wel of niet op lijkt, het is in ieder geval eetbaar ;-) (anders zou ik het ook niet durven bloggen...).
Hopelijk valt het in de smaak, en voor degene die de smaak van de echte Chicken Tonight wel kennen, ik hoor graag of het er enigzins op lijkt!
Ik krijg inmiddels heel veel aanvragen voor recepten, ontzettend leuk en ga er vooral mee door, maar ik kan echt niet beloven in korte tijd deze uit te proberen en te bloggen. Ik heb inmiddels een lijst aangelegd met alle aanvragen en ik werk 'm rustig af, maar verwacht niet dat je aanvraag binnen een paar weken geblogd wordt. Soms lukt het wel, een andere keer duurt het wat langer! Hopelijk hebben jullie daar begrip voor! Als het echt langer dan 3 maanden duurt, vraag er gerust eens naar, misschien heb ik 't over het hoofd gezien!
Meer Chicken Tonight recepten? Check de receptenindex!
Chicken Tonight: Kerrie - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
2 kipfilets, 2 rode paprika's, 1 gele of groene paprika, 1 ui, 1 winterwortel, 2 schijven verse ananas, 150 milliliter puur ananassap, 100 milliter kippenbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, mespunt mosterd (Ton's), 125 milliliter creme fraiche, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui, snijd de paprika's in blokjes en de wortel in dunne reepjes. Kook de wortel een paar minuten voor tot beetgaar. Laat uitlekken. Snijd de ananas in blokjes.
Bak de kipblokjes aan in wat boter of olie en voeg de ui toe. Voeg de tomatenpuree, kerrie en gember toe en bak dit even mee met de kip en de ui. Voeg de blokjes paprika en de wortel toe. Roerbak dit even met elkaar en voeg dan het ananassap en de kippenbouillon toe. Maak op smaak met zout en peper en een mespuntje mosterd. Laat de saus lekker inkoken en garen. Voeg op het laatste moment de verse ananas toe en de creme fraiche en warm het gerecht nog even goed door.
Serveer de Chicken Tonight met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld gekookte sperziebonen, peultjes of bloemkool.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Groetjes, Williene
Ik probeer de laatste tijd veel van je recepten, zijn erg lekker en gemakkelijk te maken!
Groetjes, Wendy
Fijne avond!
Groeten,
Hanneke
Groetjes, Williene
Groetjes,
Lisa
Groetjes, Williene
Toooopppp, echt ik heb de potten nooit gegeten maar dit is super.
We hebben gesmuld. Wat een heerlijke smaken. Complimenten.
Nu de Hawai nog proberen!
Dank je wel!!
Jenny
Succes met de Hawai!
Groetjes, Williene
Ja dat vond ik ook. Kan ik het wat vaker gaan eten ;-)
Ik heb de helft zonnebloemolie(Reddy) en de helft olijfolie (carbonnel traditioneel)gebruikt. Denk dat ik toch wel een halve citroen heb gebruikt. Misschien moet ik het nog eens proberen..
Groetjes Ellen
Misschien heb je teveel olijfolie gebruikt. Dit is heel sterk van smaak. Ik dacht een keer hele gezonde mayo te maken en ik gebruikte alleen extra vierge olijfolie. Brr, wat vies, zo weggegooid. Nu doe ik het met zonnebloemolie (je gebruikt het koud, dus dan is het wel oke), en een kleine scheut extra vierge olijfolie.
Maar ik moet zeggen, de ene keer lukt het beter dan de andere keer.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Nog even een vraagje over de mayonaise, die heb ik gemaakt maar hij smaakte erg olieachtig. Hoeveel doe je van citroenzuur enzo erin? Misschien was dat te weinig. Ik ga denk ik eens even bij de sligro kijken of ze ook gepasteuriseerd eigeel hebben. Eiwit hebben ze zowiezo.
Groetjes Ellen
Bedankt voor je reactie! Leuk dat je man het nu wel lekker vond!
Welke olie heb je ervoor gebruikt? Ik knijp er ongeveer een halve citroen erin uit.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Bedankt!
Gelukkig dat je nog lang niet uitgeblogd ben ! Wij met z'n allen blij:) Ik ga gewoon rustig op het recept van de speculaaskoekjes wachten............gewoon spannennd !
Groetjes Gea
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Fijn om te horen, inderdaad dus iets langer in de oven. Ik ga het recept even aanpassen. Voor speculaaskoekjes is het recept vrijwel hetzelfde, maar ik kom nog met een echt recept. Je zou dit echter prima kunnen gebruiken.
Fijn dat je er begrip voor hebt! En ik heb nog zo ontzettend veel inspiratie dat ik nog lang niet uitgeblogd ben ;-)
Bedankt weer!
Groetjes, Williene
Groet Dicky
Groetjes, Williene
Groetjes Jolanda
Groetjes, Williene