08-07-2019

Bami Maaltijdmix #Zonder pakjes en zakjes!

De laatste weken voor de vakantie probeer ik de laatste Wereldgerechten en de Maaltijdmixen af te ronden, zodat deze allemaal op de website staan. Onze regio heeft als laatste vakantie, dus heb ik nog twee weken te gaan. Dat moet lukken :-) En anders plannen we er gewoon nog een paar in de vakantie... 

Heel veel wereldgerechten en maaltijdmixen kun je al vinden in de receptenindex, degene die nog ontbreken heb ik vrijwel allemaal al gemaakt, en moet ik alleen nog uitschrijven. En dat laatste, tja, daar heb je tijd voor nodig :-) En dat ontbreekt vaak, in deze laatste, drukke schoolweken. Zeker als je oudste de overstap gaat maken naar het Voortgezt Onderwijs valt er genoeg te doen en te regelen! 

En dan nog een superleuk nieuwtje: De eerste 100 gerechten Zonder pakjes en Zakjes gaan uitgegeven worden in boekvorm! Die vraag is afgelopen tijd zo vaak aan me gesteld dat ik het leuk vond om daar iets mee te doen én dat gaat dus goedkomen! 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe en voor degene die al lekker vakantie hebben: Fijne vakantie! 

Bami Maaltijdmix - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram eiermie (zie tips voor glutenvrij), 2 kipfilets, 400 gram bami groenten ( prei, witte kool, ui, taugé, wortel, rode peper)

Voor de marinade: 2 eetlepels sojasaus (Tomasu, Terrasana), 1 theelepel paprikapoeder, 1 teen knoflook

Voor de kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel gedroogde selderij, 2 eetlepels (of meer naar smaak) sojasaus of Sweet soja (Tomasu) of Ketjap Manis (Yakso), eventueel Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Meng de kipblokjes met de ingrediënten voor de marinade en laat 10-15 minuten marineren. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.

Bak de kipfilet in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Voeg de ingrediënten toe voor de kruidenmix en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg eventueel een scheut water toe als het te droog wordt. Voeg de mie toe, meng het geheel goed met elkaar en proef of je het voldoende op smaak vindt. Pas het gerecht zo nodig aan met zout of kruiden naar smaak.

Serveer de Bami met een lekkere komkommersalade zoals bij dit recept gebruikt is.

Eet Smakelijck!

Tips:

Moet het gerecht glutenvrij zijn? Gebruik dan glutenvrije noodles. Let er ook op dat je sojasaus glutenvrij is (Terrasana). 

Voeg meer groente toe, in plaats van 400 gram kun je in dit gerecht prima 600—800 gram groenten verwerken. Gebruik dan ook het dubbele aan ingrediënten voor de kruidenmix.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279