Ajam Paniki Boemboe #zonder pakjes en zakjes!
Ajam Paniki is een vleesgerecht dat je bij bijvoorbeeld nasi of bami kunt serveren. Het is erg snel gemaakt en een heerlijk bijgerecht. Je kunt het ook serveren bij de Sajoer boontjes. In combinatie met wat gekookte rijst heb je dan een complete maaltijd.
Ajam Paniki - Boemboe zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet of kippendijen, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 milliliter kippenbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie - zonder suiker en gist)
Kruidenmix: 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel citroengras, 1 theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, 1,5 eetlepel tomatenpuree, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker
Bereiding:
Snijd de kip in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de ui, knoflook en kruidenmix toe. bak even mee en blus af met 200 milliliter kippenbouillon. Laat de kip wat inkoken en laat het vocht wat verdampen. Wil je de saus wat dikker? Bind de saus dan in met maïzena of arrowroot*.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
*Maak van 1 eetlepel bindmiddel een papje met wat koud water. Voeg beetje bij beetje toe aan de saus en kook een minuut mee tot het de gewenste dikte heeft.