IMG_2210.JPG
Maandag 22 jul 2019

Nasi – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Al sinds ik zonder pakjes en zakjes kook, en dat is inmiddels al 12 jaar, kook ik mijn nasi volgens dit recept. Dit recept staat ook in één van mijn kookboeken en valt bij (bijna) iedereen in de smaak. Daarom zag ik niet echt de noodzaak om het volgens het pakjes van de Maaltijdmix uit te proberen, maar omdat ik ze allemaal toch eens wilde maken, heb ik ook deze nagemaakt volgens het bekende pakje. En we vonden het heerlijk. Bijna net zo lekker, of misschien wel lekkerder dan het andere recept. Ik ben dus erg benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat. Laat het me gerust weten. Via de website, via Instagram of via Facebook

Fijne dag! 

Nasi – Maaltijdmix - zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram kipfilet, 2 tenen knoflook, 400 gram nasigroenten (ui, witte kool, prei, taugé, wortel) 300 gram zilvervliesrijst

Kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde selderij, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, snuf cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus of tamari, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de knoflook en de groenten toe en bak dit even mee. Voeg de ingrediënten voor de kruidenmix toe en laat 3-4 minuten doorbakken. Voeg de rijst toe en schep goed om. Maak het gerecht op smaak met zout en peper. Proef of je de nasi voldoende op smaak vindt, en pas zo nodig het gerecht aan naar eigen smaak.

Serveer het gerecht met een gebakken eitje en eventueel zelfgemaakte satésaus

Tips:

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door een in reepjes gesneden omelet. Je kunt ook extra groenten of bijvoorbeeld kikkererwten toevoegen.

Meer groente? Vervang een gedeelte van de rijst door bloemkoolrijst.

Het gerecht is zuivelvrij en bij gebruik van glutenvrije sojasaus is het gerecht glutenvrij.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
In dit trimester voelen de meeste zwangere vrouwen zich het fijnst. De misselijkheid is meestal...
lees verder
Jonnie Boer, de bekende drie sterren-chefkok van het restaurant 'De Librije' deelde ooit zijn...
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder
Het is inmiddels een sport geworden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegegeven, soms is het...
lees verder
Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190