IMG_2210.JPG
Maandag 22 jul 2019

Nasi – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Al sinds ik zonder pakjes en zakjes kook, en dat is inmiddels al 12 jaar, kook ik mijn nasi volgens dit recept. Dit recept staat ook in één van mijn kookboeken en valt bij (bijna) iedereen in de smaak. Daarom zag ik niet echt de noodzaak om het volgens het pakjes van de Maaltijdmix uit te proberen, maar omdat ik ze allemaal toch eens wilde maken, heb ik ook deze nagemaakt volgens het bekende pakje. En we vonden het heerlijk. Bijna net zo lekker, of misschien wel lekkerder dan het andere recept. Ik ben dus erg benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat. Laat het me gerust weten. Via de website, via Instagram of via Facebook

Fijne dag! 

Nasi – Maaltijdmix - zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram kipfilet, 2 tenen knoflook, 400 gram nasigroenten (ui, witte kool, prei, taugé, wortel) 300 gram zilvervliesrijst

Kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde selderij, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, snuf cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus of tamari, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de knoflook en de groenten toe en bak dit even mee. Voeg de ingrediënten voor de kruidenmix toe en laat 3-4 minuten doorbakken. Voeg de rijst toe en schep goed om. Maak het gerecht op smaak met zout en peper. Proef of je de nasi voldoende op smaak vindt, en pas zo nodig het gerecht aan naar eigen smaak.

Serveer het gerecht met een gebakken eitje en eventueel zelfgemaakte satésaus

Tips:

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door een in reepjes gesneden omelet. Je kunt ook extra groenten of bijvoorbeeld kikkererwten toevoegen.

Meer groente? Vervang een gedeelte van de rijst door bloemkoolrijst.

Het gerecht is zuivelvrij en bij gebruik van glutenvrije sojasaus is het gerecht glutenvrij.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Honing is een zeer bekend en oud, natuurlijk zoetmiddel. Maar wat veel mensen niet weten is...
lees verder
Dit recept voor Sajoer Boontjes is een erg makkelijk en snel gerecht. Het staat echt in mum...
lees verder
Smakelijck Zomer was al een tijdje volledig uitverkocht, gelukkig kwam vandaag de herdruk binnen!...
lees verder
  Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw...
lees verder
Hier is risotto een favoriet gerecht wat we regelmatig eten. Let op dat je echt speciale...
lees verder
Iedere maand organiseer ik een leuke winactie die past bij Smakelijck. Met producten die ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190