IMG_1204
Dinsdag 18 dec 2018

Zalmtartaar met avocado!

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond. Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 


Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 

Zalmtartaar met avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille,  handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)

Bereiding:

Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.

Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.

Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder
Ghee wordt steeds bekender in onze westerse wereld, maar nog steeds weten veel mensen niet wat...
lees verder
Dit is niet echt een recept maar meer een idee om je groenten eens anders te eten :-) Vooral...
lees verder
Al een tijdje wilde ik graag een 'gewone' cake proberen te maken, alleen dan met verantwoorde...
lees verder
Ik kan de hele zomer doorgaan met bloggen over verschillende soorten ijs. Al eerder heb ik...
lees verder
Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190