IMG_1204
Dinsdag 18 dec 2018

Zalmtartaar met avocado!

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond. Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 


Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 

Zalmtartaar met avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille,  handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)

Bereiding:

Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.

Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.

Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-)  Deze lekkere...
lees verder
En dit is het laatste recept in de 'Chicken Tonight'-serie! Ik had deze tot het laatst bewaard,...
lees verder
Een snelle lunch, zonder brood? Bak een omelet! Je kunt deze omelet natuurlijk ook aanvullen met...
lees verder
  Hopelijk houden jullie van winacties, want vandaag weer een actie!  In...
lees verder
Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral...
lees verder
Risotto is erg Smakelijck! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Risotto heeft veel...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190