IMG_1204
Dinsdag 18 dec 2018

Zalmtartaar met avocado!

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond. Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 


Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit ook een heel leuk gerechtje om te serveren in kleine glaasjes of bakjes bij een borrel of bijvoorbeeld als hapje op Oudjaarsavond (het recept is dan ruim voldoende voor 8 personen). Gebruik je verse zalm, kies dan voor hele verse zalm van de visboer. 

Zalmtartaar met avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram (gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari, peper, 2 theelepels verse dille,  handje rucola, 1 eetlepel mayonaise (Ton’s)

Bereiding:

Snijd de zalm in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.

Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille, mayonaise en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.

Verdeel de zalmtartaar over 4 glaasjes of verdeel het met behulp van een kookring over 4 borden. Schik er wat blaadjes rucola op en strooi wat verse dille over het gerecht. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op zoek naar meer kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Op aanvraag van een lezer hier een recept voor kippensoep. Soepen zijn bij veel mensen favoriet,...
lees verder
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder
Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk...
lees verder
Vandaag een heerlijke vegetarische maaltijdschotel volgens de pakjes 'Dagje geen vlees'. De...
lees verder
    De schoolvakanties zijn nu echt voorbij. Alle scholen zijn weer inmiddels...
lees verder
Na de meivakantie en moederdag gaan we weer verder met de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190