Voedzaam Bananenbrood
Voedzaam bananenbrood
Ingrediënten:
100 gram (spelt)bloem*, 100 gram amandelmeel, 4 eieren, 3 rijpe bananen, 80 gram ontpitte dadels, 50 gram noten, 2 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel kaneelpoeder, snufje vanillepoeder, snufje zout
Nodig: cakeblik van 25 centimeter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix de eieren met het snufje zout luchtig. Doe de dadels met de bananen in een keukenmachine en maal tot een puree. Voeg deze bananenpuree toe aan het eimengsel. Meng even door en voeg dan het bloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en vanillepoeder toe. Hak de noten grof en voeg deze ook toe. Meng het geheel nog kort door elkaar en giet het beslag in het cakeblik. Schuif in de oven en bak in 45-50 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar.
*Liever een glutenvrij bananenbrood? Vervang het bloem dan door een glutenvrij meel of door amandelmeel.
Geniet ervan!
Liefs, Williene