Quinoa-repen!
Op zoek naar een gezond, voedzaam én lekker tussendoortje? Dan zijn deze repen een absolute aanrader. Boordevol gezonde voedingsstoffen die energie geven om er weer even tegen aan te kunnen op je werk, op school of gewoon als lekker tussendoortje thuis of op vakantie!
Quinoa-repen - glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij
Ingrediënten:
90 gram (evt. glutenvrije) havermout, 35 gram zonnebloempitten, 35 gram gehakte amandelen, 30 gram kokosrasp of kokosvlokken, 30 gram gepofte quinoa, 10 gram lijnzaad, 30 gram rozijnen of goji-bessen, 3 eetlepels cacao-nibs (eventueel), 180 gram roomboter of kokosolie, 3 eetlepels biologische honing, 2 eetlepels suikervrije appelstroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de havermout met de zonnebloempitten, gehakte amandelen op een bakplaat, en laat 5-7 minuten roosteren in de oven. Schep af en toe even om. Laat afkoelen.
Verwarm de boter of kokosolie samen met de honing en appelstroop in een pan, op laag vuur, en roer tot de boter is gesmolten. Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een ruime kom. Giet het boter-honing-stroop mengsel over de ingrediënten en roer dit goed door elkaar.
Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20x20 cm met bakpapier. Verdeel het mengsel in het bakblik en druk stevig aan met een lepel. De koek mag ongeveer 1,5-2 cm dik zijn. Strooi wat kokosrasp over de koek en laat in de koelkast opstijven voor minimaal 4 uur. Snijd in repen en serveer. Bewaar de repen in de koelkast.
Tip:
*Door met de zaden, pitten, noten en gedroogde vruchten te varieren kun je elke keer een nét iets andere reep maken. Zolang je de hoeveelheden maar hetzelfde houdt kan er niets fout gaan!
Fijne dag!
Liefs, Williene