07-01-2016

Uit school - hapjes!

Een vaak terugkerende vraag op facebook of workshops is: Wat geef je je kinderen als ze uit school komen? De hele dag op school geweest, komen ze vaak hongerig thuis. 

Vaak maak ik dan een schaal voor ze met verschillende hapjes. Van alles wat. Natuurlijk niet deze hele lijst, maar ongeveer 5 verschillende soorten per keer, zo kun je ook lekker varieren. Vrijwel alles is zo gemaakt of gepakt en het ziet er gelijk gezellig uit. 

*partjes appel, peer of ander fruit

*een schaaltje noten

*wat rijstwafels of crackertjes

*soepstengels met een pestodip

*worteltjes 

*reepjes paprika 

*plakjes komkommer

*een stukje pure chocolade

*partjes gekookt ei

*blokjes kaas

*tomaatjes (eventueel met een bolletje mozzarella)

*dadels eventueel gevuld met wat roomkaas

*verse smoothie

Hopelijk heb je zo weer wat inspiratie opgedaan om ook de tussendoortjes voedzaam te laten zijn. Mijn kinderen hoor ik nooit klagen of vragen om snoep, maar dat is natuurlijk ook omdat ze niet anders gewend zijn. En dat zal heus nog wel veranderen, maar dan hebben ze dit maar mooi binnen ;-) 

Veel succes!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

 • Nathalie
  Nathalie donderdag 07 jan 2016 om 20:26
  Dank voor deze tips! Ik vind het ook erg lastig voor mijn bijna 3 jarige dochter tussendoortjes te verzinnen, maar dit geeft weer inspiratie, vooral ook om verschillende dingen tegelijk aan te bieden! Meestal krijgt ze hier 1 soort fruit en koekje per keer. En ook weinig variatie per dag. Broodbeleg is ook vaak hetzelfde: pindakaas, appelstroop, hagelslag en tussen de middag kaas, pindakaas of iets anders wat ik dan toevallig in huis heb. Maar meestal wil ze hagelslag (wil ik weer mee stoppen als die op is). Dus ik moet nog maar eens wat gaan proberen. aangepast qua hoeveelheid aan haar leeftijd....
  • Smakelijck vrijdag 08 jan 2016 om 09:58
   Succes ;-)
 • Gerdine
  Gerdine maandag 11 jan 2016 om 22:36
  Hoi Williene, Je recepten inspireren me enorm, heb al veel gekookt en gebakken uit je Groenten boek en je blog. We zijn zo goed als over op e nummer vrij en ook bijna zuikervrij en witmeelvrij. Soms doe ik nog half om half. Om zo te wennen aan de smaak en uiteindelijk over te gaan op suikervrij. Een vraagje: Weet je misschien een recept om gezonde soepstengels te maken? In vrijwel alle soepstengels die ik in de supermarkt kan vinden zit witmeel en gerafineerde suiker. Verwacht je niet bij zo'n simpel iets als een soepstengel. Nog een vraagje; Ik gebruik al jaren Himalaya zout om de reden dat het mineralen toevoegt ipv ontneemt en dus beter voor je gezondheid. Ken jij het? En is dat qua mineralen gelijk aan Keltisch zout? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Gerdine Groetjes Gerdine
  • Smakelijck dinsdag 12 jan 2016 om 10:26
   Leuk om te lezen zeg! En goed bezig ;-) En stapje voor stapje is ook juist heel goed, om jezelf niet gek te maken en langzaam te wennen. Niks mis mee ;-) Soepstengels is inderdaad slecht verkrijgbaar op een verantwoorde manier. Heb zo geen recept, maar zal eens kijken of het makkelijk te maken is. Ik koop ze zelf bij de natuurwinkel. Daar hebben ze bijv. ook speltstengels. Himalaya zout is samen met Keltisch zout, het meest onbewerkte zout. Keltisch bevat meer mineralen en is beter, maar ik gebuik beide. Voor de afwisseling enzo ;-) Succes!
 • Joan
  Joan dinsdag 12 jan 2016 om 11:04
  Bedankt voor nieuwe inspiratie voor tussendoortjes. Heb je nog tips welke soorten kaas het meest gezond zijn? Alvast bedankt!
  • Smakelijck dinsdag 12 jan 2016 om 15:30
   Zelf eten we uitsluitend biologische kaas, deze is vrij van E-nummers en conserveringsmiddelen.
 • Janneke
  Janneke vrijdag 22 jan 2016 om 15:56
  Ik zag laatst ook gedroogd fruit liggen. Is dat ook wat? Dan kan ik hier ook een vraag neer zetten denk ik over noten. Je werkt er erg veel mee in recepten. Zie hier dus ook als een net tussendoortje maar wat als je een noten allergie heb? Waar kan ik het mee vervangen? Vandaag appelkoekjes gemaakt en de noten maar weg gelaten en de amandelmeel vervangen door speltmeel... Groetjes Janneke
  • Smakelijck zaterdag 23 jan 2016 om 12:49
   Gedroogd fruit is inderdaad ook mogelijk, maar wordt veel gesuikerd of gezwaveld, dus goed opletten wat je koopt. Ik gebruik inderdaad vaak noten, omdat deze zo gezond zijn, maar niet handig met een allergie. Dan moeten ze toch weggelaten worden of vervangen door bijv. pompoenpitten/zonnebloempitten, al zal de smaak daar wel door veranderen. Amandelmeel kun je inderdaad vervangen door spelt.
Laat een bericht achter!
263