Instant noedelsoep 3 varianten #Zonder pakjes en zakjes!
Instant noedelsoepjes zijn razend populair maar er is weinig voedsel zó ongezond als deze soepjes, helaas. Een samenstelling van vrijwel alleen maar zout, suiker en E-nummers is lastig na te bootsten, maar ik heb een poging gedaan :-) Ik heb in deze soepen gekozen voor een gedroogde groente-mix om het principe van snel en makkelijk vast te houden, maar je kunt natuurlijk net zo goed lekkere verse groenten gebruiken. Alleen kost dat wel meer tijd.
Instant noedelsoep 3 varianten - Zonder pakjes en zakjes!
Instant noedels - Kip
Ingredienten voor 2 personen:
1 stuk noedels*, 3 eetlepels gedroogde groentemix, 500 milliliter kippenbouillon, 1 eetlepel sojasaus of ½ theelepel misopasta (Terrasana), eventueel gekookt ei, gehakte pinda’s en gesnipperde lente-ui als topping
Bereiding:
Doe de bouillon in een pannetje met 1 stuk noedels. Voeg de gedroogde groenten toe en breng aan de kook. Maak de noedelsoep op smaak met de sojasaus of misopasta. Laat 1 minuut doorkoken en verdeel over 2 kommen. Serveer de noedelsoep met bijvoorbeeld een gekookt eitje, gehakte pinda’s, gebakken uitjes en gesnipperde lente-ui.
Instant noedels - Beef
Ingredienten voor 2 personen:
1 stuk noedels*, 3 eetlepels gedroogde groentemix, 500 milliliter runderbouillon, 1 eetlepel sojasaus of ½ theelepel misopasta(Terrasana), eventueel gekookt ei, gehakte pinda’s, gesnipperde lente-ui als topping
Bereiding:
Doe de bouillon in een pannetje met 1 stuk noedels. Voeg de gedroogde groenten toe en breng aan de kook. Maak de noedelsoep op smaak met de sojasaus of misopasta. Laat 1 minuut doorkoken en verdeel over 2 kommen. Serveer de noedelsoep met bijvoorbeeld een gekookt eitje, gehakte pinda’s, gebakken uitjes en gesnipperde lente-ui.
Instant noedels - Vegetarisch
Ingredienten voor 2 personen:
1 stuk noedels*, 3 eetlepels gedroogde groentemix, 500 milliliter groentebouillon, 1 eetlepel sojasaus of ½ theelepel misopasta(Terrasana), eventueel gekookt ei, gehakte pinda’s, gesnipperde lente-ui als topping
Bereiding:
Doe de bouillon in een pannetje met 1 stuk noedels. Voeg de gedroogde groenten toe en breng aan de kook. Maak de noedelsoep op smaak met de sojasaus of misopasta. Laat 1 minuut doorkoken en verdeel over 2 kommen. Serveer de noedelsoep met bijvoorbeeld een gekookt eitje, gehakte pinda’s, gebakken uitjes en gesnipperde lente-ui.
*Glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije noedels.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene