Ijsjes maken!
Er zijn maar weinig ijsjes te koop zonder E-nummers, of zonder (fructose) glucosestroop. Bij de Albert Heijn (en misschien in meer supermarkten) verkopen ze sinds kort Erbens Natuurijs. Dit is biologisch ijs, en lekker!
Maar zelf maken is ook leuk en makkelijk! En je weet zelf precies wat je erin stopt. Je kunt nu overal ijslollymakers kopen. Bij de Kruidvat zag ik ze al in de folder staan voor 1 euro.
Voor de ijsjes heb je vers fruit nodig. Ik heb een keukenmachine inclusief sapcentrifuge. Ideaal, want in mum van tijd heb je heerlijk vers sap zonder 'pulp'. Dit sap giet ik in de houdertjes en laat ik bevriezen. Zonder suiker en zonder toevoegingen heb je hele pure ijsjes.
Als je geen sapcentrifuge hebt kun je het fruit fijn maken in een blender of keukenmachine, en wat verdunnen met diksap om dit vervolgens in te vriezen in de houders.
Op deze manier kun je gaan experimenteren. 3-kleurenijsjes: onderin aardbeiensap, dan een laagje kiwi en afsluiten met ananassap. Heel voorzichtig erin lepelen zodat het niet met elkaar vermengt.
Je kunt ook aardbeien pureren, mengen met wat yoghurt en evt. wat suiker en dit invriezen voor yoghurt-aardbeienijsjes.
En als je helemaal geen zin hebt om zelf te kliederen met blender, keukenmachine etc. kun je ook een fles pure peren of appelsap of ander vruchtensap kopen (bijv. in de natuurwinkel) en deze in de houdertjes gieten.
Succes!
Dit lijkt me een heerlijk recept! Dit ga ik zeker proberen te maken deze zomer! Want ik ben dol op ijs, maar zonder E-nummers is het toch een stuk gezonder :)
Liefs Judith
Groetjes, Williene
Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Leuk dat je er zoveel plezier van hebt. En graag gedaan natuurlijk ;-)
Groetjes, Williene
Leuk zeg, ik krijg er meteen zin in! Ik volg sinds een tijdje je blog met heel veel plezier, heb al veel recepten van je gemaakt, heerlijk! Valt hier erg in de smaak. Wat is het leven een stuk 'mooier' zonder al die E-nummers. Ik heb ook veel meer plezier gekregen in het koken. Bedankt voor alles!
Met vr. groet,
M.