Appel-Noten-Rozijnen cake!
Een heerlijke, zachte en smeuige cake, perfect voor dit seizoen.
Appel-noten-rozijnen cake
Ingrediënten voor een cakevorm van 25 cm:
450 gram appels (zonder schil en klokhuis), 150 gram roomboter, 150 gram kokosbloesemsuiker, 2 eieren, snuf zout, 225 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel kaneel, snufje nootmuskaat, 75 gram rozijnen, 75 gram walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
Snijd de schoongemaakte appels in stukjes, en doe in een pannetje met 100 ml water. Breng aan de kook en laat een kwartier koken totdat de appels zacht zijn. Pureer de appels met een staafmixer of keukenmachine fijn.
Klop de roomboter en de palmsuiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en het snufje zout. Voeg de appelmoes toe en mix tot een beslag. Voeg de meel, bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat toe en mix tot het voldoende gemengd is. Hak de walnoten fijn en spatel deze samen met de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik. Schuif in de oven voor 45 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Tips:
Glutenvrij? Gebruik glutenvrij meel, bijvoorbeeld amandelmeel in combinatie met havermeel en/of boekweitmeel.
Zuivelvrij? Gebruik i.p.v. roomboter kokosolie. Moet het lactosevrij zijn, gebruik dan Ghee.
Geniet ervan!
Liefs, Williene