Aardbeienwafels
Aardbeienwafels - Heerlijk als lunch of tussendoortje
Ingredienten voor 8-10 wafels:
200 gram speltbloem (of gebruik glutenvrij havermeel), 6 eieren, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 milliliter volle (rauwe) melk, 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract, 2 eetlepels gesmolten boter,
Voor de topping: Vers fruit zoals aardbeien of frambozen, yoghurt of slagroom, suikervrije aardbeienjam (Fior di Frutta)
Bereiding:
Klop de eieren met de ahornsiroop in een paar minuten heel luchtig en licht met een mixer op de hoogste stand. Voeg bloem, bakpoeder, melk, vanille en gesmolten boter toe en mix tot een luchtig beslag.
Verwarm het wafelijzer. Lepel het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 4-6 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de wafels met verse aardbeien, frambozen en optioneel een schepje yoghurt, kwark of geklopte slagroom. Ook lekker met een schepje jam.
TIP: Wil je een extra fruitig tintje geven aan je wafels? Snijd dan 100 gram aardbeien in blokjes en meng deze met het wafelbeslag.
TIP: Op zoek naar een wafelijzer, deze is PFASvrij en keramisch: wafelijzer
Fijn weekend!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!