Kaneel muffins!
In dit seizoen is bakken met vers fruit nog niet echt een optie, aangezien er nog maar heel weinig seizoen fruit is. Vandaar deze kaneel muffins. En lekker dat ze zijn! Echt een lekker weekendrecept en leuk om te bakken. Veel bakplezier!
Kaneel muffins
Ingredienten voor 8 muffins:
120 gram roomboter*, 30-50 gram kokosbloesemsuiker, 2 rijpe bananen, 3 eetlepels yoghurt*, snufje vanillepoeder, 2 eieren, 100 gram amandelmeel, 100 gram speltbloem, meel of een glutenvrij meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje zout
Voor de kaneelswirl: 3-4 eetlepels kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels Ceylon kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de roomboter zacht met de kokosbloesem. Prak de bananen. Voeg de eieren één voor één toe aan de geklopte boter. Als dit goed is opgenomen, voeg dan de banaan en yoghurt toe. Klopt goed door elkaar. Voeg het amandelmeel, meel, bakpoeder, zout en vanille toe en mix tot een beslag.
Verdeel 8 bakpapiertjes over een muffinpan en schep hierin 1 eetlepel beslag. Meng voor de kaneelswirl de kokosbloesem met het kaneel. Schep 1 theelepel van dit mengsel over het beslag in de vormpjes. Verdeel het beslag wat je over hebt over de vormpjes. Je kunt eventueel wat extra kaneelsuiker aan de zijkant van de muffins strooien. Zet de muffinpan in de voorverwarmde oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Check altijd even met een satéprikker, als deze droog uit de cakejes komt, zijn ze gaar.
*Zuivelvrij? Gebruik kokosolie en plantaardige yoghurt.
Fijn weekend!
Liefs, Williene