Gebakken peer met pecan en kaneel!
Een héérlijk voedzaam ontbijt, zeker in deze winterperiode is dit een verwarmend en goed vullend ontbijt of lunch. Glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik heb gedaan :-) Fijne dag!
Gebakken peer met pecan en kaneel
Ingredienten voor 1 persoon:
2 peren, 2 medjoul dadels zonder pit*, 1 eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel pompoenpitten, 2-3 eetlepels amandelmeel of gehakte amandelen, handje gehakte pecannoten, 1 theelepel kaneel, ½ theelepel gember, snuf cayennepeper, sap van een halve citroen, 2 eetlepels roomboter, ghee of kokosolie, optioneel een eetlepel (plantaardige) yoghurt of (haver)crème fraîche
Bereiding:
Maak de peer schoon en snijd in blokjes. Snijd de dadels in stukjes. Doe de blokjes peer en dadel in een kom en meng met de pitten, pecannoten, specerijen en het sap van de citroen. Smelt de boter of olie in een pan en bak het geheel hierin een paar minuten tot het lekker warm is. Meng het geheel met het amandelmeel, bak nog even kort mee en schep het over in een kom. Serveer met een lepel yoghurt of crème fraîche naar keuze.
*Je kunt dit ook vervangen door een banaan in plakjes, cranberry's, stukje gedroogde abrikoos, rozijntjes o.i.d.
Geniet ervan!
Liefs, Williene