Dadelfudge bonbons!
Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels.
De meeste mensen kennen inmiddels wel de overheerlijke Medjool dadels, nou, deze dadels zijn een beetje vergelijkbaar maar dan zachter met een wat meer caramel-achtige smaak.
Deze dadels komen uit Saoudi-Arabië en worden door lokale boeren geoogst en verzonden naar Nederland. De dadels worden op eerlijke wijze geteeld en geoogst en zijn 100% natuurlijk.
Toen mij gevraagd werd om met deze dadels een recept te bedenken dacht ik gelijk aan dadelfudge. Mmm, lekker zacht, romig én natuurlijk zoet! Hieronder vind je het recept.
Als je het leuk vind om Yogi & Yousef te volgen dan kun je hen vinden op facebook: https://www.facebook.com/YogiYousef?ref=profile en natuurlijk op hun site: https://yogiyousef.nl
Dadelfudge bonbons
Ingrediënten voor ongeveer 10 bonbons:
9 Yogi & Yousef dadels, 1 theelepel kokosolie, 50 gram extra pure chocolade, eventueel wat keltisch zeezout
Bereiding:
Week de dadels 10-15 minuten in warm water. Laat de kokosolie ook iets zacht worden. Giet de dadels af en doe samen met de kokosolie in een keukenmachine. Maal helemaal fijn tot een fudge. Laat de fudge iets opstijven in de koelkast.
Maak kleine quenelles met behulp van 2 theelepeltjes van de dadelfudge tot je ongeveer 10 bonbons hebt. Zet de quenelles even in de vriezer. Smelt de chocolade en bedek de fudge met een laagje chocolade. Bestrooi de chocolaadjes met een snufje Keltisch zeezout.
Bewaar deze heerlijke bonbons in de vriezer of koelkast. Deze fudge bevriest niet, dus in de vriezer blijven ze gewoon zacht, maar worden wel koud ;-)
Tip: Ik had 9 dadels, maar met meerdere dadels kun je natuurlijk ook meer fudge maken en draait de massa ook gladder in de keukenmachine. Je kunt deze fudge dan ook gebruiken als topping op je cake of taart! Mmmjam!
Fijne dag!
Liefs, Williene