Crumble van steenfruit
Crumble van steenfruit
Ingredienten:
Zacht steenfruit naar keuze zoals bijvoorbeeld nectarines, pruimen of perzikken, 50 gram havermeel, 75 gram amandelmeel, 25 gram kokosbloesemsuiker, 70 gram koude roomboter in blokjes, 30 gram havermout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het fruit in blokjes en verdeel over een ovenvaste schaal of één-persoonsschaaltjes. Doe het meel, het notenmeel, havermout, kokosbloesem en de koude roomboter in een schaal en kruimel dit tot een deeg. Probeer het niet te kneden, maar echt te kruimelen tot een mooi kruimeldeeg. Verdeel het deeg over de schaal of schaaltjes. Schuif de crumble in de oven en bak deze gaar in ongeveer 30 minuten.
Serveer de crumbles lauwwarm met een bolletje vanille-ijs of een schepje crème fraîche.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene