Gevulde chocoladerol met rood fruit #Kerst 2022
Een lekkernij voor bij de koffie óf als heerlijke afsluiter van het dessert. Ik wens jullie allemaal hele goede feestdagen toe!
Gevulde chocoladerol met rood fruit
Ingredienten:
Voor de chocoladebiscuit: 30 gram cacao + iets extra om te bestrooien, 75 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 5 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker
Voor de chocoladeroom: 250 gram (biologische) slagroom, 180 gram pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani), 4 eetlepels melk
Voor de garnering: rood fruit naar keuze
Bereiding:
Begin met de chocoladeroom. Deze moet minimaal een halve dag opstijven in de koeling.
Hak de chocolade in stukjes. Smelt deze au-bain-marie met de melk en roer regelmatig door. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Klop de slagroom ondertussen stijf. Meng met de afgekoelde, gesmolten chocolade. Giet de mousse in een schaal en laat afkoelen in de koelkast. Laat opstijven in minimaal 4 uur.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter met bakpapier.
Zeef de speltbloem en de 30 gram cacao poeder boven een kom en voeg de bakpoeder toe. Doe in een andere kom de 5 eieren met de kokosbloesemsuiker en klop tot een zeer luchtige massa (neemt in volume ongeveer 3x toe!). Spatel nu voorzichtig met een metalen lepel de droge ingrediënten door het luchtige eimengsel. Schenk het beslag op de beklede bakplaat en schuif in de oven voor zo’n 10-15 minuten.
Laat 2 minuutjes afkoelen en stort de cake op een vel bakpapier, royaal bestrooid met cacaopoeder. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bovenkant van je cake en rol nu voorzichtig, maar wel stevig, de cake inclusief het bakpapier op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de rol komt. Laat de cake rol volledig afkoelen in het bakpapier.
Rol de afgekoelde cake voorzichtig terug en bestrijk de gehele cake met ¾ van de chocoladeroom en rol deze dan voorzichtig weer op. Zet weg in de koelkast om op te stijven.
Spuit de overige room op de bovenkant van je cake-rol en decoreer met rood fruit.
Geniet ervan!
Liefs, Williene