20-12-2022

Gevulde chocoladerol met rood fruit #Kerst 2022

Een lekkernij voor bij de koffie óf als heerlijke afsluiter van het dessert. Ik wens jullie allemaal hele goede feestdagen toe! 

Gevulde chocoladerol met rood fruit

Ingredienten:

Voor de chocoladebiscuit: 30 gram cacao + iets extra om te bestrooien, 75 gram speltbloem,  2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 5 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker

Voor de chocoladeroom: 250 gram (biologische) slagroom, 180 gram pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani), 4 eetlepels melk

Voor de garnering: rood fruit naar keuze

Bereiding:

Begin met de chocoladeroom. Deze moet minimaal een halve dag opstijven in de koeling.

Hak de chocolade in stukjes. Smelt deze au-bain-marie met de melk en roer regelmatig door. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Klop de slagroom ondertussen stijf. Meng met de afgekoelde, gesmolten chocolade. Giet de mousse in een schaal en laat afkoelen in de koelkast. Laat opstijven in minimaal 4 uur. 

Verwarm de oven voor op 170 graden.  Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter met bakpapier.

Zeef de speltbloem en de 30 gram cacao poeder boven een kom en voeg de bakpoeder toe. Doe in een andere kom de 5 eieren met de kokosbloesemsuiker en klop tot een zeer luchtige massa (neemt in volume ongeveer 3x toe!). Spatel nu voorzichtig met een metalen lepel de droge ingrediënten door het luchtige eimengsel. Schenk het beslag op de beklede bakplaat en schuif in de oven voor zo’n 10-15 minuten.

Laat 2 minuutjes afkoelen en stort de cake op een vel bakpapier, royaal bestrooid met cacaopoeder. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bovenkant van je cake en rol nu voorzichtig, maar wel stevig, de cake inclusief het bakpapier op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de rol komt. Laat de cake rol volledig afkoelen in het bakpapier.

Rol de afgekoelde cake voorzichtig terug en bestrijk de gehele cake met ¾ van de  chocoladeroom en rol deze dan voorzichtig weer op. Zet weg in de koelkast om op te stijven.

Spuit de overige room op de bovenkant van je cake-rol en decoreer met rood fruit.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Melinda
    Melinda woensdag 21 dec 2022 om 18:28
    Zou je 'm ook glutenvrij kunnen maken met havermeel of boekweitmeel?
    • Riny
      Riny donderdag 22 dec 2022 om 08:36
      Daar ben ik ook heel erg benieuwd naar. Lijkt me heerlijk. Goede Kerstdagen Williene. Groetjes
      • Smakelijck donderdag 22 dec 2022 om 10:14
        Ja, dat kan zeker. Ik zou dan wel een mengsel van melen gebruiken: 2/3 havermeel en 1/3 amandelmeel bijvoorbeeld. Succes!
    • Leonie
      Leonie donderdag 14 dec 2023 om 21:31
      Voor hoeveel personen is deze rol?
      • Smakelijck vrijdag 15 dec 2023 om 11:01
        Afhankelijk van de plakken die je snijdt, 6-8 personen.
    • Eline
      Eline vrijdag 12 jan 2024 om 08:42
      Hoi Williene, Bij mij wordt de chocoladevulling heel hard, hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen? Gr. Eline
      • Smakelijck vrijdag 12 jan 2024 om 10:57
        Dan zou ik wat minder chocolade gebruiken.
Laat een bericht achter!
255