Frambozenslof!
Speciaal voor Valentijnsdag bedacht ik een recept voor deze heerlijke frambozenslof. En of je er nu wel of niet wat aan doet, het is altijd leuk om jezelf, je geliefde of je gezin met een lekkere taart te verrassen! Een sloffenring kun je in iedere kookwinkel vinden, heb je deze niet, dan kun je het deeg ook in een ronde 20 centimeter vorm maken.
Veel plezier met het maken van de slof en een fijne valentijnsdag!
Frambozenslof!
Ingredienten:
Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, eventueel rasp van een halve biologische citroen
Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei
Voor de room: 125 gram mascarpone, 125 millilter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, snuf vanillepoeder, 125 gram verse frambozen voor de versiering
Voor de frambozencoulis: 75 gram diepvriesframbozen, 20 gram biologische honing, 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar.
Maak ondertussen de frambozencoulis. Doe hiervoor de frambozen met de honing en citroensap in een pan en kook dit tot een fijne moes. Laat het afkoelen en duw het door een fijne zeef. Hierdoor heb je een mooie gladde, knalroze coulis.
Klop de mascarpone romig, voeg de slagroom vloeibaar toe met de honing en vanillepoeder en klop door tot je een stevige room hebt. Doe de room in een spuitzak. Spuit de room in mooie strepen, toeven of wat je ook maar leuk vindt op de sloffenbodem. Duw een aantal mooie frambozen in de room. Spuit een klein beetje van de frambozen coulis over de slof en verras je Valentijn!
Tip: liever een glutenvrije bodem? Gebruik dan dit recept: sloffenbodem glutenvrij.
Geen sloffenring? Zet 'm op je verlanglijstje of koop 'm hier.
Fijn weekend!
Liefs, Williene
#e-nummervrij #vrijvangeraffineerdesuikers #speltbloem #speltslof #frambozen #frambozenslof #Valentijnsdag #14februari