Thaise Groentesoep #zonder pakjes en zakjes!
Deze soep lijkt erg op de Tom Kha Kai die ik eerder plaatste. Alleen is deze soep vegetarisch (én volledig plantaardig). Ook worden er andere groenten in deze soep gebruikt. Mocht je het in huis hebben dan is het ook lekker om verse gember en vers citroengras te gebruiken in plaats van de gedroogde vorm. Let dan wel op dat de verse varianten sterker van smaak zijn. Het is in ieder geval een heerlijke soep voor de lunch, als voorgerecht bij een avondmaaltijd of een weekendsoepje met bijv. een stukje brood erbij. Fijne dag!
Thaise Groentesoep - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
1 sjalot, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 bos lente-ui, 200 gram shiitakes (of gebruik kastanjechampignons), 125 gram taugé, 400-500 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist en zonder suiker of zelfgemaakt), 400 milliliter kokosmelk (Bijv. Terrasana), 2 eetlepels vers limoensap
Kruidenmix: 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel citroengraspoeder, snuf cayennepeper of sambal, optioneel 1 eetlepel palmsuiker, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes, de lente-ui in ringen en de shiitakes in grove stukken.
Smelt wat boter of olie in een pan en voeg de groenten, met uitzondering van de taugé, toe. Roerbak dit een paar minuten en voeg dan de kruidenmix toe. Schep om en voeg de bouillon en kokosmelk toe, evenals de limoensap. Breng de soep aan de kook, voeg de taugé toe en laat ongeveer 5 minuten doorkoken op laag vuur.
Serveer de soep, eventueel met wat gehakte pinda’s of bosui.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene