IMG_4307
Vrijdag 20 apr 2018

Snickertaart!

Veel tussendoortjes zijn goed in de vriezer te bewaren. Zo kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en kun je er elke dag (of af en toe) een stukje uithalen voor jezelf of als je bijvoorbeeld visite krijgt. Deze taart is érg gemakkelijk om in te vriezen en superlekker! Wil je wat meer chocolade om het echte snickereffect te krijgen, dan kun je er ook wat gesmolten chocolade over strijken, als je dat lekker vindt. 

Snickertaart 

Ingredienten voor 16 stukjes:

Voor de bodem: 200 gram medjouldadels, 125 gram blanke amandelen, 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder

Voor de zachte nougatvulling: 250 gram rauwe cashewnoten, 65 gram imkerhoning (of ahornsiroop als het vegan moet zijn), 170 milliiter kokosmelk, 65 gram gesmolten kokosolie, flinke snuf vanillepoeder

Voor de Pindatopping: 150 gram geweekte medjouldadels, 100 gram ongezouten pinda's zonder vlies, 2 eetlepels pindakaas (bijv. 100% pindakaas)

Bereiding:

Week de cashewnoten minimaal 4 uur in ruim, koud water. 

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de amandelen en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het goed fijngemalen en een plakkerig geheel is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.

Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de rest van de ingredienten voor de vulling. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Giet deze uit over de bodem in de bakvorm en zet deze weg in de vriezer. Laat hier minimaal 1-2 uur bevriezen.

Week de dadels voor de pindatopping voor in warm water. Doe de geweekte dadels in de keukenmachine met de 2 eetlepels pindakaas. Maal helemaal fijn in de keukenmachine. Voeg een aantal lepels van het weekwater toe aan de topping tot het mooi glad en goed smeerbaar is. Haal de topping uit de keukenmachine en meng met de pinda's. Verdeel deze topping voorzichtig over de bevroren vulling. Zet opnieuw in de vriezer voor ongeveer 1-2 uur. Haal de taart uit de vriezer en snijd in mooie blokjes. Vries deze in tot gebruik. Haal per keer uit de vriezer wat je nodig hebt. De taartjes hebben ongeveer 20-30 minuten nodig om te ontdooien. Je kunt de snicker-taartjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Deze snickertaart is Raw, Vegan, veganistisch, Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur...
lees verder
Groenten en fruit die volop in het seizoen zijn in... September! Nog een keer de voordelen...
lees verder
Mmm, de lente op je bord! Een lekker lunch-gerechtje voor als je iets meer tijd hebt!...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe!  Liefs, Williene
lees verder
Wij zijn geen hele grote broodeters (zelf eet ik eigenlijk vrijwel geen brood), maar zo af en toe...
lees verder

6 opmerkingen
  • Marja
    Marja vrijdag 20 apr 2018 om 14:18
    Ha Williene. Dit lijkt mij een heerlijk recept. Is de kokosmelk ook te vervangen door amandelmelk bijvoorbeeld? Ik wil het zeker eens gaan maken. Met groet, Marja
    • Smakelijck vrijdag 20 apr 2018 om 15:40
      Ja hoor, dat kan zeker. Succes!
  • Ada
    Ada woensdag 25 apr 2018 om 12:38
    Wat een goed recept zeg. Is erg lekker! En een goed idee om het meteen in stukjes in de vriezer te stoppen. Bedankt!
    • Smakelijck woensdag 25 apr 2018 om 15:05
      Graag gedaan!
  • Riny
    Riny woensdag 25 apr 2018 om 20:02
    Halo Williene kokosmelk bedoel je uit een blikje? Verder is er hier geen kokosmelk te vinden mvg
    • Smakelijck donderdag 26 apr 2018 om 11:16
      Yep, uit een blik of uit een pakjes bijv. Go Tan uit de supermarkt.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190