Taai-taai!
De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai, snoepgoed, chocoladeletters en noem maar op. Over het algemeen veel suiker en geen voeding maar vulling. Gelukkig kun je zelf ook veel sinterklaas lekkers maken. Gevulde speculaas, pepernoten, speculaaskoekjes en zelfs taai-taai!
Ik was het al een hele tijd van plan om te maken, maar was er nooit aan toegekomen. Tot ik de vraag kreeg via mail of ik een recept had. Dat was voor mij het moment om ze nu eens echt te gaan maken! Zie hier, het resultaat!
Taai-taai koekjes!
Ingrediënten voor 6-8 koekjes:
125 gram biologische honing, 150 gram speltmeel, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 1 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel anijszaad, snufje zout
Maal het anijszaad fijn in een vijzel of in een koffiemolentje.
Meng dan alle ingrediënten met elkaar tot een deeg, als het nog te plakkerig is voeg je nog wat meel toe. Zet het deeg weg in de koelkast voor een paar uur of een nacht.
Rol het deeg uit tot ongeveer een halve tot één cm dikte. Steek er leuke figuren uit. Leg de taai taaikoekjes op een vel bakpapier. Schuif ze in de oven, voorverwarmd op 180 graden. Bak de koekjes af in zo'n 10-15 minuten. Niet te lang, dan worden ze te hard!
Helemaal vergeten te schrijven, je kunt van dit deeg ook heerlijke échte pepernoten bakken! Een lezer heeft ze al gemaakt en vond ze heerlijk! ;-)
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Bedankt. Nu nog even tussendoor wat tijd vinden om het te maken.
Groetjes Gea