02-12-2013

Taai-taai!


De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai, snoepgoed, chocoladeletters en noem maar op. Over het algemeen veel suiker en geen voeding maar vulling. Gelukkig kun je zelf ook veel sinterklaas lekkers maken. Gevulde speculaas, pepernoten, speculaaskoekjes en zelfs taai-taai!

Ik was het al een hele tijd van plan om te maken, maar was er nooit aan toegekomen. Tot ik de vraag kreeg via mail of ik een recept had. Dat was voor mij het moment om ze nu eens echt te gaan maken! Zie hier, het resultaat!

Taai-taai koekjes!

Ingrediënten voor 6-8 koekjes:
125 gram biologische honing, 150 gram speltmeel, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 1 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel anijszaad, snufje zout

Maal het anijszaad fijn in een vijzel of in een koffiemolentje.
Meng dan alle ingrediënten met elkaar tot een deeg, als het nog te plakkerig is voeg je nog wat meel toe. Zet het deeg weg in de koelkast voor een paar uur of een nacht.

Rol het deeg uit tot ongeveer een halve tot één cm dikte. Steek er leuke figuren uit. Leg de taai taaikoekjes op een vel bakpapier. Schuif ze in de oven, voorverwarmd op 180 graden. Bak de koekjes af in zo'n 10-15 minuten. Niet te lang, dan worden ze te hard!

Helemaal vergeten te schrijven, je kunt van dit deeg ook heerlijke échte pepernoten bakken! Een lezer heeft ze al gemaakt en vond ze heerlijk! ;-)

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 07 dec 2013 om 21:36
    Ondanks je opmerking over niet te lang in de oven, waren onze taaitjes toch wat aan de harde kant. Maar toch was de koektrommel opmerkelijk snel leeg... Volgende week een dubbele portie en de oven ietsjes lager. Dan gaat het vast goedkomen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 dec 2013 om 09:29
      Ja, het is echt even uitproberen hoe warm je oven moet en hoelang precies, want ze worden snel te hard. Eigenlijk moet je erbij blijven staan om ze steeds even te testen ;-) Fijn dat ze wel in de smaak vielen ;-)
  • Wilma
    Wilma dinsdag 03 dec 2013 om 16:33
    Onze supermarkt verkoopt geen anijszaad, waar koop jij het?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 dec 2013 om 19:05
      Oeh, ik ben benieuwd! Succes!
    • Wilma
      Wilma dinsdag 03 dec 2013 om 16:45
      Bedankt! Het deeg ligt nu in de koelkast. Ik heb een beetje piment gebruikt... Geen idee hoe dat gaat smaken;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 dec 2013 om 16:37
      Ik heb het gekocht bij de natuurwinkel, maar een toko zal het ook zeker verkopen! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 02 dec 2013 om 14:37
    Hoi Williene
    Bedankt. Nu nog even tussendoor wat tijd vinden om het te maken.
    Groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 dec 2013 om 17:30
      Succes, Gea!
  • Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje)
    Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) maandag 02 dec 2013 om 13:59
    Ik maak 't inderdaad ook zelf, lekker hoor, alleen maak ik 't van volkoren en roggemeel. Spelt ook al gemaakt, maar bij enkel spelt mis ik nog wat... Met een deel roggemeel erbij is hij nog smakelijker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 dec 2013 om 17:29
      Lekker! Bedankt voor je tip!
  • Marjolein
    Marjolein zaterdag 14 nov 2015 om 21:38
    Deze lekkere taai-taai gemaakt. In het begin zijn ze lekker taai, masr na een paar uur worden ze hard. Is daar een oplossing voor?
    • Smakelijck maandag 16 nov 2015 om 09:29
      Dan denk ik dat ze iets te lang in de oven hebben gestaan. Maar deze taai taai is wel het lekkerst op de dag van het bakken, vind ik!
Laat een bericht achter!
273