Speculaasjes!
Speculaasjes
Ingredienten voor ongeveer 10 speculaasjes:
125 gram speltbloem of -meel, 60 gram kokosbloesemsuiker, 100 gram roomboter, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout
Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten tot een deeg. Dit kan met een mixer met deeghaken, maar ook met je handen.
Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Rol het deeg uit en steek er leuke vormpjes uit. Je kunt hier ook een speculaasplankje voor gebruiken.
Bestrooi de koekjes eventueel met amandelschaafsel.
Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Wil je glutenvrije koekjes? Bak de koekjes dan met 100 gram havermeel en 25 gram amandelmeel.
Fijn weekend!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!