Sinterklaastaart!
Volgend weekend is het Sinterklaas en pakjesavond. Daar kan een lekkere Sinterklaastaart natuurlijk niet bij ontbreken. Deze taart lijkt wellicht veel werk, maar is eigenlijk best gemakkelijk. Zeker omdat je veel kunt voorbereiden, zoals het bakken van de biscuitlagen en het bakken van de kruidnootjes. Zo hoef je de dag zelf de taart alleen nog maar te vullen en op te bouwen.
Alvast veel bakplezier!
Sinterklaastaart!
Ingredienten voor een ronde bakvorm van 20 centimeter doorsnede*:
Voor één laag naturel biscuit: 2 eieren, 40 gram kokosbloesemsuiker, 35 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf vanillepoeder of merg van een kwart vanillestokje
Voor één laag chocolade biscuit: 2 eieren, 40 gram kokosbloesemsuiker, 35 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 eetlepels cacaopoeder
Voor de kaneelroom: 125 gram mascarpone, 250 milliliter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische of imkerhoning, 1 theelepel kaneelpoeder
Voor de topping: 75 gram mascarpone, 125 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel biologische of imkerhoning, snuf vanillepoeder, kruidnoten volgens één van de volgende recepten: kruidnoten of glutenvrije kruidnoten gezoet met dadels.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand licht in.
Klop de 2 eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige massa, dit neemt ongeveer 3 x toe in volume. Met een electrische mixer zoals bijvoorbeeld een KitchenAid duurt dit 10 minuten. Met een handmixer ruim 15 minuten.
Weeg de droge ingrediënten af (bij de chocoladebiscuit voeg je hierbij ook de cacao en laat je de vanille weg) en spatel dit met een metalen lepel door het luchtige beslag.
Giet het beslag in de vorm, en tik even flink tegen de onderkant zodat luchtbelletjes verdwijnen en het beslag zich gelijkmatig verdeelt.
Bak de biscuit in ongeveer 10 minuten gaar, controleer met een satéprikker op gaarheid.
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op het bakpapier, verwijder daarna heel voorzichtig het bak papier.
Voor deze taart (zoals foto) moet je dus 2x een naturel biscuit bakken en 1x een chocoladebiscuit. Maar omdat het bakken maar 10 minuutjes duurt, is dat redelijk snel gebeurd. Je kunt de biscuitlagen al een dag van tevoren bakken of invriezen.
Doe alle ingredienten voor de kaneelroom in een kom en mix tot een stevige room. Begin nu met het opbouwen van de taart.
Leg hiervoor 1 naturel biscuit op een bord. Bestrijk royaal met de helft van de kaneelroom. Leg de chocoladebiscuit op de room. Bestrijk met de overgebleven helft van de kaneelroom en dek af met een naturel biscuitlaag.
Klop de ingredienten voor de topping lobbig, maar niet stijf. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart en laat iets over de rand lopen. Bestrooi de taart met de gebakken kruidnootjes. Verkruimel een handje van de kruidnoten en strooi ook deze over de taart. Je kunt de taart eventueel nog wat bestrooien met kaneelpoeder.
*Voor een vorm van 24 centimeter doorsnede doe je alle ingredienten x 1.44.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene