Kruidnoten
Woensdag 23 nov 2016

Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)!

De kruidnoten van Smakelijck vallen bij iedereen goed in de smaak! Leuk om te lezen en te zien hoe ze in deze tijd van het jaar vólop worden gemaakt. Daarom heb ik dit succesvolle recept omgezet naar een suikervrije én glutenvrije versie. En, wij vinden ze heerlijk. Hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak.

Fijne dag!

Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)

Ingredienten:

100 gram zachte roomboter, 120 gram boekweitmeel, 75 gram amandelmeel, 75 gram kikkererwtenmeel (of ander glutenvrij meel zoals rijstmeel, havermeel, teffmeel), 100 gram medjoul dadels, 50 milliliter melk (amandel, rijst, kokos o.i.d.) 1,5 theelepel koek- en speculaaskruiden, snufje Keltisch zout, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd of knip de dadels in hele kleine stukjes. Verwarm de melk en laat de stukjes dadel hier 15 minuten in weken. Klop de boter zacht. Voeg alle droge ingredienten en de geweekte dadels met het vocht toe aan de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Draai mooie, kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Druk de bovenkant een beetje plat. 

Schuif de kruidnoten in de oven en bak in 20 minuten bruin en gaar. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw...
lees verder
  Een lekkere variatie op de champignonsoep met wat extra groenten! Vooral als je...
lees verder
8 tips voor een gezonde start! Goede voornemens? Voor veel mensen staat een nieuw jaar gelijk...
lees verder
Vandaag is mijn verjaardag, en wie jarig is trakteert! Daarom verloot ik een prachtige set van...
lees verder
Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een...
lees verder
Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over...
lees verder

2 opmerkingen
  • Neleke
    Neleke woensdag 23 nov 2016 om 21:40
    Beste Williene, Ziet er aantrekkelijk uit! Kan ik de roomboter ook vervangen voor kokosolie zodat de kruidnoten ook lactosevrij/koemelkvrij zijn? alvast bedankt!
    • Smakelijck donderdag 24 nov 2016 om 13:43
      Ja, dat kan zeker! Ik zou dan beginnen met wat minder kokosolie, bijv. 75 gram en dan geleidelijk aan meer toevoegen tot je een soepel deeg hebt. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190