Kruidnoten
Woensdag 23 nov 2016

Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)!

De kruidnoten van Smakelijck vallen bij iedereen goed in de smaak! Leuk om te lezen en te zien hoe ze in deze tijd van het jaar vólop worden gemaakt. Daarom heb ik dit succesvolle recept omgezet naar een suikervrije én glutenvrije versie. En, wij vinden ze heerlijk. Hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak.

Fijne dag!

Kruidnoten (glutenvrij en suikervrij)

Ingredienten:

100 gram zachte roomboter, 120 gram boekweitmeel, 75 gram amandelmeel, 75 gram kikkererwtenmeel (of ander glutenvrij meel zoals rijstmeel, havermeel, teffmeel), 100 gram medjoul dadels, 50 milliliter melk (amandel, rijst, kokos o.i.d.) 1,5 theelepel koek- en speculaaskruiden, snufje Keltisch zout, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd of knip de dadels in hele kleine stukjes. Verwarm de melk en laat de stukjes dadel hier 15 minuten in weken. Klop de boter zacht. Voeg alle droge ingredienten en de geweekte dadels met het vocht toe aan de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Draai mooie, kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Druk de bovenkant een beetje plat. 

Schuif de kruidnoten in de oven en bak in 20 minuten bruin en gaar. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder
Al een tijdje stond dit brood bij m'n favorieten om eens uit te proberen. Het is een recept van...
lees verder
Mijn man is jaren geleden voor zijn werk enkele keren in India geweest. Sindsdien is hij...
lees verder
Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten,  jullie...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Het weer ziet er weer prachtig uit voor komende dagen... Tijd voor ijs! Ze zijn zó gemaakt,...
lees verder

4 opmerkingen
  • Neleke
    Neleke woensdag 23 nov 2016 om 21:40
    Beste Williene, Ziet er aantrekkelijk uit! Kan ik de roomboter ook vervangen voor kokosolie zodat de kruidnoten ook lactosevrij/koemelkvrij zijn? alvast bedankt!
    • Smakelijck donderdag 24 nov 2016 om 13:43
      Ja, dat kan zeker! Ik zou dan beginnen met wat minder kokosolie, bijv. 75 gram en dan geleidelijk aan meer toevoegen tot je een soepel deeg hebt. Succes!
  • Bertineke
    Bertineke vrijdag 24 nov 2017 om 14:40
    Ik heb alleen speltmeel in huis. Hoeveel gram kan ik dan aanhouden voor dit recept? Dacht zelf aan 250 gram.
    • Smakelijck vrijdag 24 nov 2017 om 14:54
      Ha, Dan kun je ook dit recept aanhouden: http://www.smakelijck.nl/recepten/kruidnoten-/ Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190