R. Stroganoff1.JPG
Maandag 16 sep 2019

Russische Stroganoff - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes


Sommige wereldgerechten zijn al jaren uit het assortiment. Door het uitzoeken van oude tijdschriften zag ik advertenties met deze wereldgerechten en via google kon ik vaak de ingredienten nog wel achterhalen, doordat de verpakking nog online stond bij een supermarkt of dat er ingredientenlijstjes werden gedeeld op fora. Zodoende heb ik een aantal wereldgerechten nog na kunnen maken, die je allang niet meer in de supermarkt kunt kopen. Misschien ken je het gerecht nog wel en kun je het nu zelf maken met verse ingredienten, en zelf samengestelde kruiden. 

Fijne dag! 

Russische Stroganoff - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

350 gram runderreepjes, 250 gram (kastanje)champignons, 1 rode paprika, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 komkommer, 125 milliliter crème fraîche

Aardappelpuree: 500 gram aardappels, 125 milliliter crème fraîche, klontje roomboter, 1 theelepel bieslook, Keltisch zout en peper

Sausmix: 3 eetlepels tomatenpuree, 1 ½  eetlepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper

Dressing: 75 milliliter yoghurt, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel peterselie, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de komkommer in blokjes en meng dit met de ingrediënten voor de dressing. Zet in de koelkast tot gebruik.

Schil de aardappelen en kook deze gaar.

Snijd de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en snipper de ui en de knoflook.

Verhit een eetlepel boter of olie in een ruime pan en bak hierin het vlees rondom aan. Haal het vlees uit de pan. Bak de gesneden groenten in dezelfde pan als het vlees en bak dit circa 2 à 3 minuten.

Voeg de ingrediënten voor de sausmix toe en laat het een minuut meebakken. Voeg de crème fraîche toe, schep het goed door elkaar en laat nog een minuut doorgaren. Voeg eventueel een scheut water of bouillon toe. Doe het vlees terug in de pan en warm gerecht nog even goed door.

Giet ondertussen de aardappelen af en voeg de crème fraîche, roomboter, bieslook toe en stamp tot een puree. Maak op smaak met zout en peper.

Serveer de stroganoff met de aardappelpuree en de komkommersalade.

Meer groente? Vervang (een gedeelte van) de aardappels door knolselderij en/of pastinaak. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Afgelopen zondag was mijn zoontje jarig. Maandag mocht hij op school trakteren. Al ruim een...
lees verder
Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de...
lees verder
Vandaag weer een lekker recept zonder pakjes en zakjes, dit keer de ovenschotel bloemkoolroom....
lees verder
Wij aten best regelmatig pasta, maar aangezien ik witmeel producten zoveel mogelijk wil vermijden...
lees verder
Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De derde editie van Heel Putten...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190