P1050404
Maandag 08 okt 2018

Pittige Bloemkoolpasta!

Vandaag een lekker en vooral heel gemakkelijk recept, pasta met bloemkool. MIsschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het is erg lekker. Je kunt de pasta zo pittig maken als je wilt door zelf de hoeveelheid kruiden aan te passen. 

Fijne dag!


Vandaag een lekker en vooral heel gemakkelijk recept, pasta met bloemkool. MIsschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het is erg lekker. Je kunt de pasta zo pittig maken als je wilt door zelf de hoeveelheid kruiden aan te passen. 

Fijne dag!

Pittige Bloemkoolpasta

Ingredienten voor 4 personen: 
1 bloemkool in kleine roosjes, 300 gram spelt- of gebruik glutenvrije pasta, 250 gram rundergehakt, 1 grote rode ui, 1 rode paprika, 200 gram cherrytomaatjes 2 theelepels red curry poeder (kruiden Jonnie Boer of een andere currypasta), Keltisch zout en peper, 1 flinke eetlepel rode pesto, pijnboompitjes, eventueel geraspte kaas

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar en giet deze af. Kook de pasta gaar volgens de bereiding op de verpakking.
Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en de cherrytomaat in partjes. Verhit ondertussen in een ruime pan een klontje boter en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit omscheppend bruin. Voeg de rode paprika toe samen met de kruiden. Laat dit even meebakken en voeg de pesto toe met de bloemkool en de cherrytomaatjes. Laat het geheel nog 10 minuten doorgaren op laag vuur. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel eventueel door de pasta of serveer deze er apart bij. Serveer de pasta met pijnboompitten en eventueel geraspte kaas.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Hartige taarten zijn vaak gemakkelijk te maken en het is weer eens wat anders...
lees verder
Het is herfstvakantie en echt lekker weer om te bakken. Deze cake is daar heel geschikt voor,...
lees verder
Ik had nog ongeveer een kilo bosbessen in de vriezer liggen van de pluk van vorig jaar. Omdat...
lees verder
Iedere maand organiseer ik een leuke winactie die past bij Smakelijck. Met producten die ik...
lees verder
Tobleronemousse. Je kent vast wel de chocolade van Toblerone. Van die heerlijke reep kun je ook...
lees verder
Na de lijst van afgelopen maandag hoe mijn eetpatroon eruit ziet ook het eet 'schema' van...
lees verder

12 opmerkingen
  • hanneke
    hanneke dinsdag 16 okt 2018 om 19:15
    Met spanning dit gerecht klaar gemaakt. Ze houden hier van "gewone Hollandse pot en geen gezeur of gewriemel" Eenmaal aan het eten varieerden de opmerkingen van: Waar heb u dit geleerd mam? mmm toch wel lekker, x wat anders is soms ook zo gek niet, en............. eten we dit morgen ook?? Deez blijft er dus in:-)
    • Smakelijck dinsdag 16 okt 2018 om 19:43
      Wat leuk om te lezen zeg! Fijn!
  • Judith Huizer
    Judith Huizer dinsdag 16 okt 2018 om 21:18
    Onlangs dit gerecht gekookt, viel hier ook goed in de smaak! Heerlijk! En fijn weer eens wat anders. Lekker, gezond, makkelijk en snel klaar, wat wil je nog meer? :)
    • Smakelijck woensdag 17 okt 2018 om 09:48
      Fijn :-)
    • Smakelijck woensdag 17 okt 2018 om 09:48
      Fijn :-)
  • Annelien Vermeersch
    Annelien Vermeersch zondag 28 apr 2019 om 21:24
    Kan je de rode pesto ook vervangen door groene?
    • Smakelijck maandag 29 apr 2019 om 09:55
      Ja hoor, dan krijg je wel een andere smaak, maar het kan wel.
  • Annelien Vermeersch
    Annelien Vermeersch dinsdag 30 apr 2019 om 17:46
    Ook lekker met champignons erbij! Eik deed er ook n teentje knoflook bij:-) (onder het motto: hoe meer groenten, Hoe meer vreugd!)
    • Smakelijck dinsdag 30 apr 2019 om 19:52
      Heerlijk :-)
  • Roos
    Roos dinsdag 04 jun 2019 om 13:53
    Was idd super lekker zeg! Verrassende combi. Kinderen aten het ook prima. Heb nog wat Tabasco toegevoegd.
    • Roos
      Roos dinsdag 04 jun 2019 om 13:53
      O ja, ook prima zonder zout!
      • Smakelijck dinsdag 04 jun 2019 om 14:04
        Fijn om te horen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190