Zalmtartaar in een glaasje!
Dit hapje kun je van te voren klaar maken en bewaren in de koeling. De avocado kun je dezelfde dag klaarmaken, maar liever niet eerder, omdat het dan gaat verkleuren. Je kunt er eventueel ook nog een beetje sla bij serveren, maar dat maakt het eten ervan wel wat lastiger. Zeker als je het als hapje serveert. Je kunt het ook serveren op een amuse-lepel, net wat je leuk vindt en wat je in huis hebt.
Op zoek naar meer hapjes en recepten voor de jaarwisseling? Kijk dan hier.
Geniet ervan en alvast een hele fijne jaarwisseling!
Zalmtartaar met avocado in een glaasje!
Ingrediënten voor 8 glaasjes:
300 gram verse (of gerookte) zalmfilet, 2 eetlepels kappertjes, 2 sjalotjes, 2 stengels lente-ui, 1 avocado, 1/2 citroen, 2 eetlepels Tamari (of gebruik sojasaus), peper, 2 theelepels verse dille
Bereiding:
Snijd de zalm in hele kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de lente-ui fijn. Snijd de avocado ook in kleine blokjes.
Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.
Verdeel de zalmtartaar over 8 kleine glaasjes of schaaltjes en schik er wat verse dille overheen. Serveer direct, of laat tot serveren in de koeling staan.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene