02-03-2020

Filet Americain – Vegetarisch of Vegan!

Als er iets is wat ik echt al járen niet meer heb gegeten is het wel Filet Americain. Een zeer sterk bewerkt product vol onnodige toevoegingen en suikers. Natuurlijk kun je het maken met verse rundertartaar, maar in het kader van: Meer Groente Eten is het ook heel goed te maken zonder vlees! En dus lekker plantaardig. Heerlijk op een vers afgebakken stokbroodje of een toastje. Maar ook heerlijk op een boterham. En, vast leuk om te weten: zelfs mijn, inmiddels best kritische puber, smulde ervan :-) 

Fijne dag! 

Filet Americain – Vegetarisch of Vegan!

Ingredienten voor 1 portie:

2 grote winterwortels, ½ rode paprika, 1 theelepel mosterd (Ton’s), 1 eetlepel mayonaise (zelfgemaakt of Ton’s)*, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel sojasaus of tamari (bijv. Terrasana), ½ theelepel paprikapoeder, snufje nootmuskaat, snufje chilipoeder of cayennepeper, ½ rode ui, 3 zure augurken, olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de winterwortels schoon en snijd in plakken. Snijd de paprika in blokjes. Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel met wat olie en peper en zout. Schuif in de oven en rooster de groenten in 20 minuten gaar. Laat de groenten uit de oven volledig afkoelen.

Maal de groenten in een keukenmachine samen met de mosterd, mayonaise, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder, nootmuskaat en chilipoeder tot een substantie die niet te grof is, maar ook niet te fijn gemalen is. Schep in een schaaltje.

Snijd de rode ui en de augurken in hele fijne snippers en meng deze met de gemalen groenten.

Laat het geheel helemaal afkoelen in de koelkast, dan is het het lekkerst. Serveer op een vers afgebakken stokbroodje met wat rode ui snippers en wat gemalen zwarte peper.

*Eet je Vegan? Gebruik dan een Vegan mayonaise.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

  • Marijke
    Marijke maandag 02 mrt 2020 om 12:09
    Klinkt goed! Morgen gelijk uitproberen!
    • Smakelijck maandag 02 mrt 2020 om 12:11
      Leuk! Succes!
    • janny
      janny maandag 02 mrt 2020 om 14:04
      Heb je ook het recept gemaakt met rundertartaar?
      • Smakelijck maandag 02 mrt 2020 om 16:33
        Met rundertartaar maak je hetzelfde recept, maar ipv de wortel en paprika gebruik je dan rundertartaar.
    • Aty van der poel
      Aty van der poel maandag 02 mrt 2020 om 20:02
      Lijkt mij heerlijk
      • Smakelijck dinsdag 03 mrt 2020 om 08:56
        Dat is het ook :-)
    • Elselien Minnaard
      Elselien Minnaard woensdag 04 mrt 2020 om 12:09
      Net gemaakt en super lekker!
      • Smakelijck woensdag 04 mrt 2020 om 12:10
        Fijn!
    • Gerline
      Gerline donderdag 05 mrt 2020 om 13:54
      Klinkt goed! :) Kun je hem ook invriezen?
      • Smakelijck donderdag 05 mrt 2020 om 18:20
        Ik ben bang dat het na het ontdooien veel vocht verliest. Maar je kunt het altijd proberen.
    • Nicole
      Nicole dinsdag 17 mrt 2020 om 12:14
      Wat ben ik blij met dit recept, het is heerlijk!
      • Smakelijck dinsdag 17 mrt 2020 om 12:20
        Top! Geniet ervan :-)
    • Ada
      Ada vrijdag 27 mrt 2020 om 14:43
      Heerlijk recept! Maar ik vind het meer sandwichspread dan filet american. Door het zurige van augurk enzo. Hartelijk bedankt voor al die lekkere recepten!
      • Smakelijck vrijdag 27 mrt 2020 om 15:05
        Graag gedaan!
    • Marieke
      Marieke vrijdag 18 feb 2022 om 12:43
      Hoi, Heel erg lekker!! Deze kan ik ws niet invriezen? Ook bedankt voor je reactie op de kip kruiden. Ik ga het gewoon proberen! Groetjes
      • Marieke
        Marieke vrijdag 18 feb 2022 om 12:43
        Oh, ik zie nu je reactie over invriezen!
        • Smakelijck vrijdag 18 feb 2022 om 15:07
          FIjn! Ik denk niet dat invriezen lekker is. Je kunt het wel een paar dagen bewaren in de koelkast.
Laat een bericht achter!
316