15-07-2020

Dipsauzen á la Duyvis #Zonder pakjes en zakjes! 

Deze dips zijn zó makkelijk om zelf te maken, het is echt amper werk, je roert het een en ander door elkaar en voila! Heerlijk bij wat rauwkost of chips, maar ze zijn ook superlekker als een saus bij de barbecue bijvoorbeeld. En je hebt gelijk alle varianten in een overzicht. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze vinden, laat het me gerust weten. Fijne dag!

Dipsauzen á la Duyvis - Zonder pakjes en zakjes! 

Basisrecept: 2 eetlepels yoghurt of creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 eetlepel of theelepel imkerhoning of rijststroop

Festival

Kruidenmix: 1,5-2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak

Carnaval

Kruidenmix: 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Madras

Kruidenmix: 1 theelepel Curry madras kruiden, ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel tomatenpuree, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak

Fiësta

Kruidenmix: mespuntje mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak

Oriëntal

Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ¼ theelepel koriander, snuf gemberpoeder, 1 theelepel peterselie, snuf komijnpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Aïoli

Kruidenmix: 1,5 theelepel knoflookpoeder (of een verse teen knoflook fijngeperst), 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel kervel (of gebruik bieslook en peterselie), Keltisch zout en peper naar smaak

Fantasia

Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels groente kruiden (bijvoorbeeld bieslook en peterselie), ½ theelepel kervel (of gebruik bijv. dille), Keltisch zout en peper naar smaak

Bourguignonne

Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel rode wijn, 1 theelepel uipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Cocktail

Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Bacon

Kruidenmix: 2 eetlepels uitgebakken spekjes (vegetarisch of biologisch), 2 theelepels gerookt paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Roedjak

Kruidenmix: kneepje citroensap, 1 theelepel uipoeder, 1,5 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels tomatenpuree, 1 of 1/2 theelepel sambal (Yakso), flinke snuf komijn, flinke snuf koriander, flinke snuf laospoeder, knoflookpoeder naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak.

Paté Royal 

Kruidenmix: 1 eetlepel paté (koop deze bij een e-nummervrije slager of maak het zelf), 1 theelepel uipoeder, snufje knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Napolitano

Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder, 1 theelepel Parmezaanse kaaspoeder, 1/2 theelepel gedroogde basilicum, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel: 1 theelepel fijngemalen, gedroogde prei

Bereiding:

Meng de kruidenmix naar keuze door het basisrecept. Serveer de dip naar keuze met bijvoorbeeld:

  • Rauwkost, zoals komkommer, wortel, bleekselderij, reepjes paprika, etc.
  • Boekweittriangles (glutenvrij - Le pain des Fleurs)
  • Naturel chips
  • Soepstengels of dipstokjes
  • Maar ze zijn ook heerlijk als Bbq – saus of bij de maaltijd.

 

Tip: Eet je zuivelvrij? Vervang de yoghurt dan door plantaardige yoghurt zoals haver of amandelyoghurt. 

Op zoek naar de Provencaalse kruidenboter van Duyvis? Dit recept vind je hier: Provencaalse kruidenboter zonder pakjes en zakjes. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

38 Reacties

  • Bernadette
    Bernadette woensdag 15 jul 2020 om 13:29
    Vraagje heb je ook een recept van de rodewijnsaus van de duyvis ? Werd bij ons heel veel gegeten maar is niet meer te koop.
    • Smakelijck woensdag 15 jul 2020 om 13:57
      Ik ga eens op zoek of ik nog ergens de ingrediënten kan achterhalen! Bedankt voor je reactie.
      • Jeannet
        Jeannet woensdag 15 jul 2020 om 16:29
        Deze? https://www.dutchexpatshop.com/nl/duyvis-bourguignonne-dipsaus-mix.html
        • Smakelijck woensdag 15 jul 2020 om 17:45
          Dankje! Zo gaat het wel lukken!
    • B Demouge
      B Demouge woensdag 15 jul 2020 om 14:53
      Vraagje, wat is keltisch zout? Is dat heel anders dan gewoon of zeezout?
    • B Demouge
      B Demouge woensdag 15 jul 2020 om 14:53
      Vraagje, wat is keltisch zout? Is dat heel anders dan gewoon of zeezout?
      • Smakelijck woensdag 15 jul 2020 om 15:17
        Keltisch zout is geheel onbewerkt zeezout uit de streek Guerande uit Frankrijk. Je kunt het vervangen door gewoon zeezout of Himalayazout.
    • Betsie
      Betsie woensdag 15 jul 2020 om 22:11
      Vraagje, heeft u ook het recept van de smaak bacon? Deze en de madras gebruiken wij veel bij de vis. Nu kan ik ze veel gezonder maken dan die zakjes.
      • Smakelijck donderdag 16 jul 2020 om 09:48
        Ik zal deze proberen na te maken, als het lukt zal ik hem hierbij plaatsen.
    • Hillie
      Hillie maandag 28 dec 2020 om 14:20
      Ik ben niet enthousiast helaas.... smaak is wel goed, maar de saus schift enorm, kan je bezoek niet voorzetten
      • Smakelijck maandag 28 dec 2020 om 14:39
        Dan gaat er iets niet goed, want het hoort zeker niet te schiften. Zie de sauzen op de foto, die zijn niet geschift, en precies gemaakt zoals recepten. Heb je iets anders gedaan? Heb je goed gemengd?
    • Percy
      Percy vrijdag 12 mrt 2021 om 17:24
      Welke Yakso sambal heb je gebruikt bij Roedjak?
      • Smakelijck zaterdag 13 mrt 2021 om 16:02
        Sambal Oelek heb ik altijd van Yakso.
    • Dennis
      Dennis woensdag 17 mrt 2021 om 09:05
      Zou ipv de basis ook kunnen kiezen voor alleen mayonaise, frietsaus, yogonaise of halvanaise? Of word dat niks?
      • Smakelijck woensdag 17 mrt 2021 om 09:16
        Ja hoor, dat kan zeker. Je kunt er dan wel een eetlepeltje water aan toevoegen om het iets dunner te maken bijvoorbeeld. Succes!
    • Virginie
      Virginie donderdag 26 mei 2022 om 16:37
      Kan je in plaats van het uienpoeder ook verse ajuin gebruiken of wordt dat niets?
    • Virginie
      Virginie donderdag 26 mei 2022 om 16:37
      Kan je in plaats van het uienpoeder ook verse ajuin gebruiken of wordt dat niets?
      • Smakelijck maandag 30 mei 2022 om 11:10
        Dat kan!
    • Mitchell
      Mitchell zondag 17 jul 2022 om 22:58
      Heeft u ook het recept van de napolitano voor mij?
      • Smakelijck maandag 13 mrt 2023 om 13:27
        Die staat er inmiddels bij :-)
    • marco janse
      marco janse zaterdag 12 nov 2022 om 18:17
      zag het recept voor de baconsaus, maar moet je de spekjes dan heel fijn stampen ? ik ben niet zo'n kookster :( en het vet van het uitbakken? gebruik je daar niks van. kruid het spek altijd met speklapjes kruiden
      • Smakelijck maandag 14 nov 2022 om 09:33
        Je kunt ze inderdaad heel fijn snijden en toevoegen zonder het vet. Succes!
    • Erwin
      Erwin maandag 19 jun 2023 om 11:34
      Helaas heeft Duyvis de Bacon saus uit de handel genomen. Ik zie een mooi recept hier met baconstukjes, die moet je erg klein maken neem ik aan, of misschien zelfs wel verpulveren ? Ik neem aan dat Duyvis hier een smaakvervanger ofzo gebruikt.
      • Smakelijck maandag 19 jun 2023 om 14:41
        Dat klopt inderdaad. Heel fijn snijden of heel droog bakken en verpulveren zou het beste zijn.
    • Stephanie
      Stephanie maandag 31 jul 2023 om 20:19
      Wat wordt er precies bedoeld met selderij? Gedroogd blad, gemalen zaad of selderijzout?
      • Smakelijck zaterdag 05 aug 2023 om 14:21
        Gedroogde selderij, gewoon uit een potje.
    • Andre
      Andre donderdag 09 nov 2023 om 15:11
      Hoi, er was ooit ook van Duyvis een dipsaus 'Ranch' mosterdsmaak. Heb je die kunnen namaken? Vond die zooo lekker! Vriendelijke groet, Andre
      • Smakelijck vrijdag 10 nov 2023 om 11:19
        Ah, die ken ik niet. Ik ga eens op zoek of ik de ingredienten van dat zakje kan achterhalen!
        • Smakelijck vrijdag 10 nov 2023 om 15:55
          Ik kan het helaas niet vinden, wel de Santa Maria dip Ranch. Maar het lijkt er niet op dat hier ook maar enigszins iets op lijkt wat naar mosterd smaakt :-) Heb je zelf nog wellicht een ingredienten lijstje van deze variant?
    • Arina
      Arina donderdag 16 nov 2023 om 15:21
      Ook de Provençale kruidenboter is uit t assortiment. Weet iemand hoe je deze kunt namaken? Alle pakjes en zakjes die ik gevonden heb komen totaal niet in de buurt ????
      • Rita
        Rita dinsdag 19 dec 2023 om 20:20
        Zou ook graag willen weten of er een recept is, wat in de buurt komt qua smaak. Ik wist helemaal niet dat hij uit het assortiment was. Was al overal aan het zoeken. Dit was wel onze favoriet.
        • Smakelijck vrijdag 12 jan 2024 om 12:16
          Het recept voor de kruidenboter is inmiddels gemaakt en kun je vinden via deze link: https://www.smakelijck.nl/recepten/zonder-pakjes-en-zakjes/provencaalse-kruidenboter-zonder-pakjes-en-zakjes-/
    • Jeroen
      Jeroen dinsdag 19 dec 2023 om 21:11
      Heb de Bourguignonne gemaakt maar niet lekker zo de drank smaak vind ik niet fijn is die anders te maken
      • Smakelijck woensdag 20 dec 2023 om 10:12
        De wijn vervangen door een beetje balsamicoazijn?
    • Cimdy
      Cimdy zaterdag 30 dec 2023 om 15:46
      Dank voor het delen van deze recepten. Ik gebruikte Duyvis altijd in mijn gevulde eitjes, alleen nergens meer te krijgen. Maar met deze gezonde varianten erg blij!
      • Smakelijck vrijdag 12 jan 2024 om 12:17
        Leuk!
    • Wilma
      Wilma zaterdag 09 mrt 2024 om 15:41
      Super fijn dat ik nu zelf mijn favoriete smaak kan namaken: bacon dipsaus! Heel erg bedankt!
      • Smakelijck maandag 11 mrt 2024 om 10:03
        Graag gedaan!
Laat een bericht achter!
316